El tarragoní David Solé, empresonat des dels aldarulls, quedarà en llibertat provisional aquest dijous

L'Audiència ha informat avui que «no s'aprecia ni risc de reiteració ni de fuga» i que la presó preventiva es va declarar per «intuïció de la jutgessa i no per fets objectius»
Imatge de diverses persones amb cartells que demanen la llibertat dels joves tarragonins empresonats durant els aldarulls.  | ACN

David Solé Doménech, jove tarragoní empresonat després de les mobilitzacions contra la sentència a Barcelona, quedarà en llibertat provisional aquest dijous. Així ho ha informat l'Audiència als seus advocats, després d'haver presentat diversos recursos per demanar l'alliberament. Segons l'Audiència, «no s'aprecia risc de reiteració delictiva ni de fuga». A més, determina que la jutgessa va dictar presó preventiva «basant-se en intuïcions més que en circumstàncies objectives». A partir d'ara, Solé s'haurà de presentar cada 15 dies als jutjats.  

David Solé, en llibertat provisional des d'aquest dijous

David Solé Domènech va ser empresonat el passat 15 d'octubre quan tornava a casa, després de participar a Barcelona en les mobilitzacions contra la sentència del Procés. Després de passar un dia a comissaria, la jutgessa va decretar presó provisional sense fiança. Solé estava acusat d'intentar travessar les línies policials i d'agredir agents de l'autoritat. Per aquest motiu, el jutjat d'instrucció 20 de Barcelona li va atribuir accions dirigides a «impedir l'execució d'una sentència ferma dictada pel Tribunal Suprem»

Des del passat 16 d'octubre Solé es trobava a la Presó de Joves de la Roca del Vallès. Els advocats del jove, membres de Som Defensores i d'Irídia, recalquen que la seva detenció va ser «arbitrària» i la decisió judicial «desproporcionada». Per aquest motiu, han presentat diversos recursos per reclamar l'alliberament i aturar la presó preventiva.

Diverses entitats socials i culturals de la ciutat, com el Ball de Diables, van reclamar, en diversos comunicats, l'alliberament del jove. També es van repetir els actes en contra del seu empresonament i dels altres dos tarragonins, Laura Solé i Joan Tortosa, que es troben encara a la presó de Mas d'Enric

L'Audiència determina que la presó preventiva es va decretar per «intuïció» i no «fets objectius»

En el document que l'Audiència de Barcelona ha enviat avui als advocats, es recalca que «no s'aprecia risc de reiteració ni de fuga». A més, subratlla que la decisió d'aplicar la presó preventiva per part de la jutgessa d'instrucció es va basar en «intuïcions, més que en vertaderes circumstàncies objectives». En aquest sentit, deixa clar que Solé no té antecedents ni penals ni judicials. Sobre el risc de fuga, els advocats expressen que «el que ve a dir l'Audiència és que el David acredita sobradament arrelament personal, familiar i laboral».

A partir d'ara, el jove s'haurà de presentar cada 15 dies als jutjats de Barcelona. L'equip d'Irídia ha presentat un recurs contra la interlocutòria del jove i ha demanat l'arxivament de la causa. Solé quedarà en llibertat provisional aquest dijous a la tarda, després d'haver passat gairebé un mes a presó. 

"❗L'acció de protesta que han dut a terme les regidores de la CUP de Tarragona" "🙈SURREALISTA: La infracció molt greu que hauria comès l'empresa de neteja de TGN"