encomu

En Comú Podem Tarragona triarà dilluns entre Ballesteros i Ricomà

La coalició ha convocat als seus inscrits a una assemblea conjunta a la Casa del Mar per triar entre la proposta d'acord del PSC o d'ERC

Ja hi ha data per a la decisió que pot decantar el futur govern municipal de la ciutat del cantó de Josep Fèlix Ballesteros (PSC) o Pau Ricomà (ERC).  La coalició En Comú Podem Tarragona ha convocat, per dilluns, deu de juny, a partir de les 19.15 a la Casa del Mar, als inscrits de totes dues marques a una «assemblea conjunta per analitzar la situació política a l'Ajuntament després de les eleccions, les negociacions dutes a terme i les propostes rebudes»

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En la trobada es votarà sobre les dues propostes que tenen sobre la taula: la dels socialistes i la dels republicans. Des d'ERC han apuntat que hi ha un «moderat optimisme» per «la coincidència programàtica». En la mateixa línia s'ha manifestat l'alcalde en funcions, i aspirant a la reelecció, Ballesteros. 

En Comú Podem, que han assegurat en reiterades ocasions està rebent «nombroses pressions», volen assegurar la màxima pulcritud en l'assemblea de dilluns vinent i per això preveuen mecanismes per assegurar-se que  només els inscrits, «abans del dia de les eleccions municipals», puguin accedir a la trobada i participar en la posterior votació.

Pressió als Comuns de Tarragona per la decisió d'Ada Colau a Barcelona

La decisió de l'alcaldessa de Barcelona, i aspirant a la reelecció, Ada Colau, de Barcelona en Comú, de presentar-se a la investidura el pròxim dissabte, 15 de juny, ha generat un estat de nervis important entre les formacions polítiques tarragonines.

Sergi Sabrià, portaveu d'ERC al Parlament, piulava aquest matí de divendres, set de juny, el següent: «El Pacte de la Casta d'En Comú Podem amb socialistes i Ciudadanos s'estén a Barcelona, a Badalona, a Tarragona i a les Diputacions de Barcelona  i Tarragona».

La menció a Tarragona ha provocat reaccions de la junta local dels republicans de la ciutat. Xavi Puig, una de les persones més pròximes a l'alcaldable republicà, Pau Ricomà, feia una crida a la calma assegurant que «Tarragona és Tarragona. Tothom tranquil. Respectem-nos tots i deixem treballar. Confieu». Fonts pròximes a En Comú Podem Tarragona també han apuntat que la piulada de Sabrià no anava ben encaminada pel que fa a Tarragona ciutat.