Les deixalles del Concurs de Focs al fons marí de Tarragona, sense netejar fins a finals de juliol

Dídac Nadal (JxTGN) atribueix la situació, inèdita, a «l'absència de previsió de l'anterior equip de govern» | Reacció 'express' del nou Ajuntament
La pirotècnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs de Focs Artificials de Tarragona | Laia Díaz
 

La celebració del 29è Concurs de Castell de Focs Artificials de Tarragona ha estat novament un èxit de públic durant quatre nits a la capital. La iniciativa, però, genera centenars de tones de deixalles, moltes de les quals acaben al fons marí que acull els focs, i que diverses entitats submarinistes netegen en els dies posteriors al concurs. Per primera vegada, aquest any encara no s'ha procedit a aquesta neteja dels residus al fons marí.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Fonts de la Conselleria de Neteja de Tarragona han confirmat a aquest mitjà que «per motius administratius, el tràmit d'adjudicació de la neteja s'ha endarrerit respecte a les dates habituals». En declaracions a TarragonaDigital.com, han confirmat que aquesta adjudicació es formalitzarà en les pròximes hores i que esperen realitzar la neteja amb normalitat a finals de mes, «al voltant del dia 28 de juliol». D'aquesta manera, tot i no haver rebut en herència la signatura del conveni habitual, el nou Ajuntament ha hagut de reaccionar a contrarrellotge per resoldre la situació.

 

Dídac Nadal (JxTGN) acusa l'anterior govern (PSC-PP) de manca de previsió

El primer grup polític que ha reaccionat ha estat el de Junts per Tarragona, amb Dídac Nadal al capdavant, qui ha atribuït la situació inèdita d'enguany a «l'absència de previsió de l'anterior equip de govern» i ha volgut instar al nou govern municipal a «tenir cura del fons marí i garantir la neteja i la conservació del medi subaquàtic de Tarragona». La nova adjudicació se signarà entre aquest dimecres i demà dijous.

 

El grup municipal dels postconvergents, que se situen a l'oposició tot i haver possibilitat el canvi de govern a la ciutat, subratlla que l'antic govern socialista «no va signar el conveni» amb les entitats submarinistes de Tarragona que cada any recollien, de manera voluntària, les deixalles dels focs artificials del fons marí de la ciutat, i ha convidat al nou govern d'Esquerra Republicana  i En Comú Podem a no oblidar «la importància» d'aquestes tasques de neteja.

 

També et pot interessar