GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Demanen dos anys de presó a un indi per explotar un paquistanès a canvi de papers

L'acusat hauria ofert feina a l'altre home en unes condicions abusives | La víctima necessitava treballar per poder renovar el permís de residència
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Un home, de nacionalitat india i en situació irregular, s'enfronta a una petició de dos anys de presó i una multa de gairebé 1.500 euros per explotar un treballador, paquistanès i també en situació irregular, que necessitava feina urgentment per renovar el seu permís de residència a Tarragona. Serà l'Audiència Provincial qui jutgi el cas a principis d'octubre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'acusat hauria ofert a la víctima un lloc de treball en un restaurant a canvi de 4.500 euros, per tal que l'empleat pugués demostrar una feina per la qual cotitzés i, per tant, pugués renovar el permís de residència aquí. En no poder pagar aquesta quantitat, van acordar una relació contractual, entre el 2014 i el 2015, d'entre 10 i 11 hores diàries, sense pagament d'hores 'extres', per un sou mínim.

 

El fiscal demana dos anys de presó o cinc anys d'expulsió del país per a l'acusat d'explotació laboral

El fiscal considera els fets un presumpte delicte contra els drets laborals, i obre la porta a canviar els dos anys de presó per la seva expulsió del país per un termini de, com a mínim, cinc anys. Segons la Fiscalia, l'acusat era coneixedor de la necessitat del paquistanès per renovar els papers, i s'hauria aprofitat d'ell a l'hora de demanar-li l'elevada quantitat de 4.500 euros que al final es va traduir en una feina en condicions infrahumanes.