Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

Denuncien discriminació lingüística «per parlar català» en un bar del centre de Tarragona

Els fets s'han fet públics a les xarxes socials i assenyalen el bar «Súper» com el lloc on s'haurien negat a atendre en català
L'establiment on presumptament haurien passat els fets es troba al voltant del Mercat Central de Tarragona | Twitter/ Caragirat

 

La tarda d'aquest dimecres, 6 de febrer, s'ha fet públic a través de Twitter un cas de presumpta discriminació lingüística a la ciutat de Tarragona. Els fets haurien succeït, segons informacions publicades, aquest dimarts dia 5 al vespre, quan una parella es va dirigir a un establiment al voltant del Mercat Central de Tarragona, al centre de la ciutat, per tal de fer una consumició.

 

 

Presumptament, en dirigir-se en català a un dels treballadors de l'establiment, aquest els hi va retreure el fet i els hi va reclamar que li parlessin en castellà. La situació va degenerar fins a tal punt que va ser necessària la presència de la Guàrdia Urbana de Tarragona, atès que els amos es negaven a facilitar el full de reclamacions, segons ha publicat un mitjà de comunicació. 

 

Tot seguit, ambdues parts van decidir presentar denúncia a Mossos d'Esquadra, ja que hi havia hagut espentes pel mig, i posteriorment, l'endemà, una de les dues parts, la presumptament vexada, es va dirigir a l’Oficina de Garanties Lingüístiques per, a través de Consum, tramitar una queixa pel tracte a clients i pel presumpte cas de discriminació lingüística.

 

 

 

També et pot interessar...

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris