ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Denuncien discriminació lingüística «per parlar català» en un bar del centre de Tarragona

Els fets s'han fet públics a les xarxes socials i assenyalen el bar «Súper» com el lloc on s'haurien negat a atendre en català
L'establiment on presumptament haurien passat els fets es troba al voltant del Mercat Central de Tarragona | Twitter/ Caragirat

 

La tarda d'aquest dimecres, 6 de febrer, s'ha fet públic a través de Twitter un cas de presumpta discriminació lingüística a la ciutat de Tarragona. Els fets haurien succeït, segons informacions publicades, aquest dimarts dia 5 al vespre, quan una parella es va dirigir a un establiment al voltant del Mercat Central de Tarragona, al centre de la ciutat, per tal de fer una consumició.

 

 

 

Presumptament, en dirigir-se en català a un dels treballadors de l'establiment, aquest els hi va retreure el fet i els hi va reclamar que li parlessin en castellà. La situació va degenerar fins a tal punt que va ser necessària la presència de la Guàrdia Urbana de Tarragona, atès que els amos es negaven a facilitar el full de reclamacions, segons ha publicat un mitjà de comunicació. 

 

Tot seguit, ambdues parts van decidir presentar denúncia a Mossos d'Esquadra, ja que hi havia hagut espentes pel mig, i posteriorment, l'endemà, una de les dues parts, la presumptament vexada, es va dirigir a l’Oficina de Garanties Lingüístiques per, a través de Consum, tramitar una queixa pel tracte a clients i pel presumpte cas de discriminació lingüística.

 

 

 

També et pot interessar...