Tarragona denunciarà a la fiscalia presumptes irregularitats a l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació

Ja hi ha en marxa una investigació interna | En les darreres hores haurien desaparegut factures i arxius informàtics

L'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT) portarà a la fiscalia les presumptes irregularitats detectades en la comptabilitat de l'organitzacio. L'equip de govern està treballant l'expedient que presentarà al ministeri fiscal. Alhora, ja ha començat una investigació interna i s’ha informat els membres del Consell d’Administració l’empresa. Les suposades pràctiques il·lícites ara denunciades podrien remuntar-se més enllà de l’any 2018.

Desaparició d'arxius i factures 

Segons avançava 'Tarragona Ràido', avui dimarts diversos Mossos d'Esquadra, vestits de paisà, han acudit als estudis de Tarragona Ràdio, a l'avinguda Roma, després de la desaparició, en les darreres hores, d'arxius informàtics i factures en paper per un valor aproximat d'uns 10.000 euros

Jordi Fortuny, conseller de Serveis Econòmics del consistori tarragoní màxim responsable de l'agrupació d'interès econòmic (l'ens que agrupa les empreses públiques tarragonines), ha explicat a aquest mitjà que «havíem detectat les irregularitats la setmana passada. Estàvem estudiant amb els serveis jurídics què fer, però l'entrada, de nit, d'un individu que s'ha endut factures i arxius comptables ho ha desencadenat tot. Anirem fins al final en un màxim exercici de transparència, estem esglaiats».

Les irregularitats, en concret, consistirien, segons fonts de l'equip de govern, en «pagament de factures que no s'han fet on tocava, a comptes corrents on no s'havia de fer l'ingrés. Hem vist que ha sigut un costum».

A l'espera del consell d'administració

Aquest dijous, 30 d'abril, al vespre, es reunirà el consell d'administració de l'empresa de mitjans de comunicació de Tarragona. Es tracta de l'ens responsable de la gestió de la ràdio pública tarragonina.  La portaveu del PSC de Tarragona, Sandra Ramos, ha demanat que «s'investigui, perquè no sabem què ha passat». Sònia Orts, regidora tarragonina de Ciutadans, ha manifestat, a aquest mitjà, que«estem molt agraïts que el tinent d'Alcalde, i responsable econòmic, Jordi Fortuny, ens hagi trucat i ens hagi explicat la situació. Ara bé, de cara a la reunió de dijous esperem més informació per part de la presidenta de l'empresa i nosaltres demanarem els informes corresponents». 

El portaveu de Junts per Tarragona, i soci d'investidura de l'alcalde Ricomà, Didac Nadal ha lamentat «moltíssim els fets a l’empresa pública de Mitjans de Comunicació, molt especialment pels professionals de la casa que res tenen a veure. Pel que fa a la resta, demanem que s’investigui amb rigor i es depurin totes les responsabilitats que corresponguin al més aviat possible».

La consellera del grup municipal de la CUP, Eva Miguel, ha valorat els fets com a «greus. Per nosaltres, confirma les sospites de presumpta corrupció a aquesta empresa durant l’era Ballesteros». «El pitjor de tot plegat és que no podem tenir la certesa que aquesta situació sigui exclusiva de l’EMMCT. És curiós, que en un espai de temps molt petit de temps, hem perdut documentació que tenen a veure amb la comptabilitat de dues empreses municipals. Ens referim a l’AMT, aparcaments» ha reblat Miguel. 

El portaveu del grup municipal del PP, José Luís Martín, ha manifestat «el màxim respecte a qualsevol investigació que es porti a terme i esperarem a les explicacions que se'ns doni al consell d'administració d'aquest dijous». 

"OFICIAL| Tarragona cancel·la les festes de Sant Joan o el Concurs de Castells de Focs" "Ja hi ha full de ruta: el camí de TGN per recuperar el sector turístic"