Desapareix, de nou, la noia de Torreforta internada al centre de menors de Tordera

La noia, de disset anys, va desaparèixer dimarts a la nit. La familia està preocupada perquè «en les darreres escapades s'està posant en risc». Demanen que si algú la veu contactin al 653 52 01 10

La menor de disset anys de Torreforta, Esmeralda Leal, internada al CRAE de Tordera, el centre per a menors tutelats del govern de la Generalitat, està desapareguda des d'aquest dimarts, 28 d'agost, a la nit. La família ha traslladat a TarragonaDigital  la seva preocupació perquè, en les darreres setmanes, «les escapades d'Esmeralda no són com les que feia a casa, ja que ara es posa en perill en freqüentar companyies que ens preocupen».

La família indica que la menor té una cicatriu sobre la cella dreta i una altra molt marcada a la cama esquerra, com a elements per identificar-la. Així mateix sol·liciten que, si algú la veu, «es posi en contacte amb mossos, o amb la seva policia local, i si no que ens truquin al 653 52 01 10». El passat 19 d'agost, Esmeralda ja havia abandonat el CRAE, «un centre obert» segons explica la família, aprofitant una sortida a la platja. Van ser els seus propis parents qui la van trobar aleshores. 

Problemes de comportament

La menor, segons explica la família, «entra al centre, on hi és des del passat mes de gener, perquè el seu comportament a casa no era l'adequat, amb escapades els caps de setmanes però eren escapades en les quals se n'anava a dormir amb amigues, a casa d'amigues, no com ara que ara se'n va a habitatges ocupats».  Els familiars d'Esmeralda Leal són veïns de Torreforta i ella està en el centre de Tordera perquè «era l'ideal, pels seus problemes de comportament». Tot i això les escapades s'han reproduït en les darreres setmanes perquè no deixa de ser «un centre obert».

CRAE és l'acrònim de centre residencial d'acció educativa, establiments del govern de la Generalitat destinats als infants o adolescents, dels zero als divuit anys, que en tinguin necessitat i tinguin el perfil pel qual han sigut creats aquests centres.