GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Important descens de les denuncies per saltar-se el confinament a la ciutat de Tarragona

Aquest dijous, la Guàrdia Urbana només ha sancionat nou persones, quan fa una setmana va arribar a denunciar mig centenar en un sol dia

La Guàrdia Urbana de Tarragona va denunciar aquest dijous nou persones per incomplir les indicacions de confinament, que estableixen les mesures excepcionals de l'estat d'alarma davant la crisi del coronavirus. Aquesta xifra mostra una tendència a la baixa respecte els darrers dies i un clar descens sobre les denuncies registrades fa una setmana, quan es van arribar a interposar 50 en un mateix dia. En total, des que es va iniciar el confinament de la població la policia local tarragonina ha posat 290 sancions.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Durant aquesta setmana, les sancions s'han reduït un terç, passant de les 27 del passat dilluns a les nou d'aquest dijous. Entremig, dimarts es va denunciar 30 persones, mentre que dimecres la xifra va reduir-se a 13. El conseller de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha explicat que «no hi ha hagut una variació en el nombre d’efectius destinats, per tant aquest descens es podria explicar per una major conscienciació del conjunt de la població que fa menys desplaçaments innecessaris». Així mateix, Castaño ha posat sobre la taula «l’efecte dissuasiu de les denúncies dels dies anteriors, especialment sobre aquells que no respectaven el confinament».

 

Des de l’Ajuntament de Tarragona s'ha recordat que «ningú està exclòs del compliment de les mesures de confinament i que és imprescindible respectar-les per limitar la propagació de la Covid-19». D’altra banda, el consistori també ha remarcat que «la majoria de tarragonins i tarragonines compleixen amb aquestes mesures i només surten si és imprescindible, per fer les activitats bàsiques permeses».

 

Un veí denunciat per llençar mobles al carrer

D’altra banda, l'Ajuntament de Tarragona ha informat que, el passat dimecres, la Guàrdia Urbana va interposar una denúncia a un veí que llençava els mobles al carrer. La multa per llençar residus voluminosos és de 300 euros i la Guàrdia Urbana ja ha sancionat diverses persones aquests dies per incompliment de les ordenances municipals des del cap de setmana.

 

El consistori ha recordat que «aquesta actitud incívica és especialment greu en aquest moment, ja que les mesures de seguretat decretades pel protocol contra la Covid-19 s'estenen al servei de la neteja de la via pública i de la recollida de les escombraries i, per això, des del primer dia es van decretar els serveis mínims essencials per a la recollida dels residus urbans». Seguint les indicacions de l'OMS, en la majoria de serveis només hi ha un únic operari per evitar contagis.