El turisme als càmpings de Tarragona pateix un descens del 40% a causa del coronavirus

El turisme nacional ha permès salvar els mobles, però pel que fa al visitant estranger, ha caigut fins a un 70%
El turisme nacional ha permès «maquillar» la caiguda | ACN
 

Escac i mat del coronavirus als càmpings tarragonins. Tot i que encara falten les xifres definitives, que es presentaran a l'octubre, l'agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat ha fet una primera valoració de la temporada d'estiu, que es confirma com «la pitjor de la història».

L'entitat està formada pels set establiments ubicats a la ciutat: Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Mòra, Tamarit Beach Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia. Conjuntament, l'agrupació ha declarat que ha experimentat una pèrdua de clients de fins al 40%.

En aquest sentit, el seu president, Agustí Peyra, ha declarat que «Malgrat l'enorme esforç realitzat pels empresaris i la il·lusió que havíem posat per remuntar la temporada, la brusca caiguda de clients ha estat generalitzadadeterminant en el nostre sector».

El turisme estranger cau fins al 70%

Tot i això, ha augmentat la presència del visitant nacional, que amb reserves d'última hora i molta rotació, ha permès «maquillar» la caiguda mitjana del 40%. Dins d'aquesta dada es desprenen les xifres més esfereïdores, com la caiguda del turisme internacional, que ha patit una baixada mitjana propera al 70%.

En el cas dels turistes alemanysholandesos, dos dels mercats més importants per als grans càmpings de la ciutat de Tarragona, el descens s'ha intensificat fins al 80%. En el cas dels visitants provinents de França, la caiguda ha estat del 60% i, segons ha explicat l'agrupació, «aquest any només han vingut aquells que s'han decidit per viatjar en el seu propi vehicle des del sud de França».

El bungalou i el mobilhome, els allotjaments més demandats

L'agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat també ha estudiat i recollit quins han estat els tipus d'allotjament que han tingut més demanda durant aquest estiu, que han estat el bungalou i el mobilhome.

A causa de l'èxit, els càmpings tarragonins han reiterat les demandes a l'administració per poder modernitzar les seves instal·lacions de manera sostenible i guanyar en competitivitat. «El bungalou i el mobilhome, degut a les seves característiques, han sigut els tipus d’allotjament amb més demanda i han permès contenir la caiguda general d’ingressos», analitza Peyra.

Amb tot això, els mals resultats d'ocupació s'han vist agreujats per l'esforç econòmic que els càmpings de Tarragona han hagut de fer per garantir la seguretat contra el coronavirus. Segons detallen, alguns d'ells fins i tot havien augmentat la plantilla per aplicar adequadament els nous protocols de seguretat.

Ara, toca afrontar una temporada baixa d'hivern amb els pocs ingressos que ha provocat la crisi del coronavirus, havent impossibilitat als càmpings, mai millor dit, de poder 'fer l'agost'.

"Agenda: Organitzen 2 trobades en platges de TGN per recollir residus" "Tarragona: La periodista Danae Boronat, positiu en Covid-19"