GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Desesperació al carrer Segarra de Torreforta per l'incivisme d'un grup d'ocupes il·legals

Fa aproximadament tres anys que van "okupar" tres pisos del mateix bloc i, des d'aleshores, els episodis de crits a altes hores de la matinada, tràfic de drogues i incivisme s'han tornat habituals
El carrer Segarra de Torreforta, lloc on els veïns estan desesperats per l'actitud d'uns "okupes".  | Google Maps

 

Desesperació entre el veïnat del carrer Segarra del barri tarragoní de Torreforta per la mala convivència amb una família que, tres anys enrere, va ocupar il·legalment tres pisos del bloc número 13. «Són constants els episodis de crits, tràfic de drogues, llançament de brossa a la via pública des dels balcons...», expressava un testimoni de la zona, que prefereix mantenir-se en l’anonimat per por a represàlies.

 

La problemàtica que viuen els veïns és coneguda tant per la Guàrdia Urbana de la ciutat com pels Mossos d’Esquadra. De fet, la primera denúncia es va interposar a la comissaria de la policia autonòmica la nit del 24 d’agost de 2015.

Els "okupes" intenten colpejar un veí saltant al seu balcó de Torreforta

Els "okupes", que viuen en tres pisos diferents del mateix bloc i escala, van intentar agredir un veí i van provar de saltar pel balcó per colpejar-lo amb un pal. En veure que no ho aconseguien, van decidir trencar-li els vidres de la finestra.

 

Era només el primer de tot un seguit de capítols on les amenaces de mort i els insults s’han fet constants. «Cada vegada que em veuen pel carrer em criden i m’asseguren que em mataran», assegurava aquest veí, el principal afectat per la convivència amb els inquilins que van arribar l’any 2015.

 

«A la nit això és un espectacle»

Encara que durant el dia les mostres d’incivisme per part d’aquestes persones són, segons els veïns, constants, «el pitjor arriba quan es fa de nit». Segons els testimonis, nombrosos vehicles s’acosten a aquest punt del barri tarragoní per consumir drogues o traficar.

 

«Fins i tot he vist com consumien al davant dels seus fills menors», assegurava aquest veí, qui diu que «ja no truco a la Guàrdia Urbana perquè sempre em diuen que estan molt ocupats i, quan venen, ni tan sols baixen del vehicle».

 

La Guàrdia Urbana ha resolt 70 casos d'ocupació il·legal

El veïnat del carrer Segarra no està gaire satisfet amb l'actuació de la Guàrdia Urbana, perquè «en tres anys no han fet absolutament res». Tot i això, des del cos informaven a TarragonaDigital que en el que va d'any han resolt una setantena de casos d'ocupació il·legal d'habitatges. 

 

«Sempre que detectem algun cas d'ocupació il·legal, activem tots els mecanismes per fer-li front», deien des de la Guàrdia Urbana, que recalcaven que «això no és una competència nostra». Tot i això, actuen i avisen als Mossos d'Esquadra perquè investiguin el cas. 

 

Caldrà esperar per saber si el cas que afecta els veïns del carrer Segarra de Torreforta es resol, però ja fa tres anys que pateixen la problemàtica i encara no hi ha hagut ningú que intenti solucionar-ho.