El Port de Tarragona celebra el Dia Marítim Mundial amb un seguit d'activitats infantils

L'efemèride vol retre homenatge als precursors històrics del comerç per mar | Té lloc aquest cap de setmana
El Dia Marítim Mundial ret homenatge als precursors històrics del comerç mundial per mar | Cedida

 

La darrera setmana del mes de setembre és, des de l'any 1980, la del Dia Marítim Mundial arreu del planeta. L'efemèride s'entén com un homenatge a tots els homes i dones que es dediquen al comerç per mar i als seus precursors històrics des d'èpoques antigues, i és per això que el Port de Tarragona ha programat una sèrie d'activitats a la zona del Moll de Costa durant aquest cap de setmana, especialment adreçades a un públic infantil.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Una de les propostes és una visita teatralitzada familiar a l'Arxiu del Port, anomenada 'Els secrets de l'Arxiu' i a càrrec de la contacontes local Rat Cebrián. És gratuïta, cal inscriure's prèviament tot enviant un correu electrònic a l'adreça arxiu@porttarragona.cat. Tindrà lloc aquest dissabte, dia 28 de setembre, a les 18.00 hores.

 

El Port de Tarragona programa diverses activitats infantils al Moll de Costa a partir d'aquest divendres

El Museu del Port ofereix l'activitat divulgativa 'Viu la subhasta en directe!', a càrrec de l'Observatori Blau i a la llotja de peix del Serrallo, per tal d'adreçar aquesta imatge tradicional tan curiosa als més petits. Tindrà lloc aquest divendres, 27 de setembre, a les 17.00 hores.

 

Una altra alternativa és el conte infantil 'El Peix Irisat', que la companyia Tanaka Teatre el narrarà al Teatret del Serrallo el pròxim diumenge, 29 de setembre, a les 12.00 hores. Es tracte d'un espectacle infantil gratuït per als més petits, i explica l'aventura del peix més bonic de l'oceà i com la resta de peixets no volen jugar amb ell.

 

A més de les activitats puntuals del Dia Mundial Marítim, les exposicions del Tinglado 1 i el Museu del Port no es veuen afectades i segueixen obertes per a qui le svulgui visitar. 

"❗El PP denuncia a Ricomà davant la Junta Electoral per la pancarta dels presos" "❗La Fundació Nacional Francisco Franco ha obert una delegació a Tarragona"