Tarragona valora positivament el servei de bus per a personal sanitari i essencial

La Guàrdia Urbana, encarregada de controlar els usuaris, només ha detectat un viatger que utilitzava el servei per anar a passejar
Els autobusos de l'EMT només transporten un màxim de deu persones per vehicle. | Cedida

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) ha valorat molt positivament el primer dia de la posada en funcionament del nou servei d’autobús especial pels barris de Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador destinat a treballadors i treballadores del sector de l’alimentació i serveis essencials. Són les línies L-71 i L-72, que uneixen els barris de Ponent i del Nord amb el centre de la ciutat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha manifestat que «hem anat atenent a la gent de forma regular. Agraïm a la ciutadania el grau de conscienciació i que només l’utilitzin les persones que forçosament han de sortir a treballar». Per garantir que els usuaris siguin persones que cobreixin sectors essencials, la Guàrdia Urbana controla els viatgers que utilitzen els autobusos municipals. En aquest sentit, Fortuny ha destacat que «només s’ha donat el cas d’una persona que pujava al bus per passejar-se i agents de la policia local l’han fet baixar».

Un màxim de deu viatgers per autobús

Cal recordar que l’EMT ha posat en funcionament aquest matí dues línies, l'L-71 i l'L-72, que cobreixen els barris de Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau destinades a facilitar l’accés als llocs de treball de personal que treballen en botigues i supermercats. Aquest sector laboral s’afegeix al personal sanitari i que està a càrrec de col·lectius vulnerables que aquests dies utilitzen els autobusos municipals a demanda, que l’Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició de la ciutadania per cobrir els serveis essencials i que es poden demanar a través dels telèfons 977 551 120; 657 784 724; 900 365 114 i 977 543 244, i a la web de l’EMT.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Demanem als tarragonins i tarragonines que siguin responsables, que facin un bon ús dels autobusos municipals perquè el més important en aquests moments és no contribuir a la propagació del coronavirus», ha reiterat el president de l’EMT. Per aquest motiu, l’aforament dels autobusos està limitat a un màxim de deu viatgers per vehicle.

Una empresa xinesa entrega mascaretes al personal de l'EMT

D'altra banda, aquest matí de dijous, una empresa d'origen xinès ha lliurat mascaretes a l'EMT, destinades als treballadors i treballadores d'aquesta, que ha recollit el president del comitè d'empresa, Toni Chacón.

L'EMT transporta aquests dies els treballadors dels serveis essencials de la ciutat. | Cedida

"🏟 CORONAVIRUS: 12 sense sostre passen la primera nit confinats al pavelló del Serrallo" "🏗 L'inici d'obres de Ten Brinke a TGN, pendent de la crisi del coronavirus"