Didac Nadal presenta els seus «10 punts per recuperar l'orgull de ser de Tarragona»

L'alcaldable del PDeCAT ha desgranat el seu programa electoral en una xerrada al vestíbul del Teatre Tarragona davant 200 persones
Didac Nadal presenta els seus «10 punts per recuperar l'orgull de ser de Tarragona» | Dídac Montoliu

 

El candidat del PDeCAT a l'alcaldia de Tarragona, Didac Nadal, ha presentat, el vespre d'aquest dimecres, 20 de febrer, en un acte al vestíbul del Teatre Tarragona, el seu «projecte de ciutat» que basa en «deu punts per recuperar la il·lusió de ser de Tarragona». Nadal ha desgranat cada un d'aquest deu punts, en una xerrada que ha semblat l'explicació del programa electoral, davant un públic de 200 persones, amb presència d'alguns dels noms més destacats de la seva formació política, així com d'altres representants d'algunes principals associacions empresarials de la ciutat.

En clau interna de partit, un dels adversaris de Ballesteros, el jove Didac Nadal, ha comptat amb el suport del president del seu partit, David Bonheví. I pel que fa a la junta local del PDeCAT de Tarragona hi eren des de l'anterior president, Albert Puñet, fins a l'actual, Quim Amorós, passant per noms històricament vinculats a Convergència, la formació de la qual és hereva el PDeCAT, com Jordi Sendra, Joan Basora i l'actual vicepresident de la Diputació de Tarragona, Quim Nin. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha excusat la seva assistència, i així ho ha fet saber Nadal.

Didac Nadal ha comptat, també, amb el suport de son pare, qui fou l'Alcalde Nadal i altres noms de la vella guàrdia nadalenca, com l'incombustible Agustí Mallol; el veterà activista veïnal del Serrallo, Pitu Mosquits; i Rosalia Juancomartí. També hi eren els membres de la JNC, les joventuts polítiques del PDeCAT.

Pel que fa als representants del que s'anomena societat civil, es pot destacar el president de la CEPTA, Josep Antoni Belmonte; Lluis Badia; Conxita Esteve, de la BASF; representants de l'associació de càmpings de la ciutat així com representants d'associacions veïnals com Luís Trinidad, de Sant Pere i Sant Pau i Mari Carmen Puig, de la Part Baixa. 

L'acte l'ha presentat la periodista Sílvia Petit qui ha definit a Nadal com un «tío guay, que dirien els milenials» i una persona «honesta i treballadora». Acte seguit a pres la paraula l'alcaldable independentista per explicar, baixant al detall, quines seran les deu prioritats d'un segon Alcalde Nadal. El públic ha estat amatent durant l'hora llarga de la ponència gràcies a la producció curosa de l'acte, que ha transformat el vestíbul del Teatre Tarragona en una cafeteria, amb pastissets inclosos, i uns cambrers repartint aigua.

L'alcaldable del PDeCAT ha desgranat el seu programa electoral en una xerrada al vestíbul del Teatre Tarragona davant 200 persones | Dídac Montoliu

 

Didac Nadal fa de Ballesteros

La xerrada ha començat amb la projeccció d'un curt vídeo, poc més de 30 segons, on Nadal recollia «els problemes que ja sabem que hi ha a la ciutat, brutícia, mobiliari urbà trencat...». A ritme de música de pel·lícula d'acció se succeïen les imatges d'espais públics de la ciutat en males condicions. Ha estat l'únic intent de crítica que ha fet el futur alcaldable independentista i així ho ha remarcat: «ja sabem que això és el que hi ha , el que veiem a la nostra ciutat, però jo us proposo una fòrmula per revertir-ho que és treball, dedicació i entrega». 

«Treball, dedicació i entrega» per encarar «deu punts que necessitem per sortir de la paràl·lisi en la qual estem instal·lats i transformar-la en il·lusió». Aquests deu punts són els següents: participació ciutadana; una administració àgil; una ciutat neta i cívica; seguretat; mobilitat; cultura i patrimoni; esport; serveis socials; promoció econòmica; urbanisme i capitalitat. 

Nadal ha desgranat aquests deu punts bastament i ho ha fet posant-se el tratje de Josep Fèlix Ballesteros, del Ballesteros candidat, amb amabilitat, sense voler carregar directament ni entra al xoc amb Ballesteros, però també repetint algunes de les propostes que l'any 2007 ja portava l'actual batlle en la seva primera campanya municipal guanyadora.

L'any 2007, Ballesteros reclamava «augmentar la dotació de la plantilla de la Urbana per crear una policía de barri», l'any 2019, Didac Nadal proposa «la creació d'una policia de barri». L'any 2011, Ballesteros presentava la figura del «regidor de barri», l'any 2019 Didac Nadal proposa recuperar «al regidor de barri». L'any 2018, Ballesteros proposava «la targeta TT, perquè moltes de les gestions que fem amb l'administració siguin més àgils», l'any 2019 Dídac Nadal aspira a «una administració més àgil que acompanyi a la societat civil de Tarragona».

Didac Nadal fa de Ballesteros en la presentació del PDeCAT | Dídac Montoliu

 

«Vam donar suport al seu pare i n'hi donarem a vostè»

I amb aquest tratge de gendre ideal que tan bé vestia el candidat Josep Fèlix Ballesteros, Didac Nadal ha arribat al final de la conferència on s'ha obert el torn de preguntes. Les dues primeres, de dues assistents a l'acte que havien seguit tota la xerrada, molt interessades. La intervenció d'una d'elles va resumir molt bé l'esperit de l'acte: «vam donar suport molt fort a son pare i durant molts anys i a vostè n'hi continuarem donant».

Nadal, conscient que es presentava davant un públic amic, feia un prec: «en aquesta gran pinya que necessito per recuperar l'orgull de Tarragona hi cap tothom». I és que en campanya els polítics necessiten que els votin quanta més gent millor. 

També et pot interessar:

"ATENCIÓ: La gala del Rei i la Concubina del carnaval de TGN canvia d'ubicació" "ATENCIÓ: Canvis en el gran concert de l'Orquestra Camera Musicae a Tarragona"