Crisi al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona: presenten la dimissió quatre membres de la junta de govern

L'anunci l'ha fet el col·lectiu de Juristes per la República amb una piulada al seu compte de Twitter
Imatge d'arxiu de la junta de govern del Col·legi de l'Advocacia de Tarragona amb el seu president, Manel Albiac, amb corbata blava, al centre. | Cedida

Tot apunta que les tensions polítiques que es viuen a l'interior del Col·legi de l'Advocacia de Tarragona han acabat esclatant aquest dimarts, tres de desembre. El col·lectiu de Juristes per la República ha anunciat la dimissió de quatre dels membres de la junta de govern de l'entitat tarragonina. El màxim òrgan de govern de la institució està format per 13 membres. Així mateix, i a falta de confirmació oficial per part del Col·legi, la dimissió hauria arribat liderada per l'advocat Ramon Setó, membre del col·lectiu Drets i Juristes per la República.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En una piulada al seu compte de Twitter, Juristes per la República retreu al president del Col·legi, Manel Albiac, que consideri que «el judici de l'1 d'octubre va ser un judici just». Així mateix, també li retreuen «haver rendit vassallatge al rei d'Espanya» i que «cedeixi les instal·lacions del Col·legi a actes de la Policia Nacional».

La reacció del Col·legi de l'Advocacia

Amb relació a aquesta dimissió, la junta de govern de la institució ha assegurat lamentar que «els quatre dimissionaris prioritzin elements de l’entorn per prendre una decisió que trenca el compromís que van adquirir amb les advocades i advocats que els van fer confiança en les eleccions de desembre de 2016».

També han deixat clar que «un organisme com el Col·legi de l'Advocacia, que representa els interessos de més de 1.300 advocats dels partits judicials de Tarragona, Valls i El Vendrell, no ha d’entrar a valorar en l'àmbit institucional res que no tingui a veure amb les funcions pròpies de la institució».

En relació amb la dimissió de 4 membres de la Junta de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona que s’ha materialitzat aquest matí aquest organisme vol fer paleses les següents puntualitzacions:

- Des de l’inici d’aquest mandat —i en el mandat anterior— aquesta Junta ha estat exclusivament centrada en millorar les condicions de treball dels col·legiats, una línia de treball que seguirà vigent en el dia a dia dels seus membres fins a final del present mandat.

- Lamentem que els 4 dimissionaris prioritzin elements de l’entorn polític per prendre una decisió que trenca el compromís que van adquirir amb les advocades i advocats que els van fer confiança en les eleccions de desembre de 2016.

- Des de la Junta considerem que un organisme com l’ICAT, que representa els interessos de més de 1.300 advocats dels partits judicials de Tarragona, Valls i El Vendrell, no ha d’entrar a valorar a nivell institucional qüestions polítiques com les argumentades pels 4 dimissionaris.

- La Junta del Col·legi de l’Advocacia garanteix el manteniment de la línia de treball esmentada en benefici exclusivament dels col·legiats de l’ICAT.

"🎙NOVETATS: Les grades reconstruïdes de l'Amfiteatre de TGN no desapareixeran" "🎥 NO US HO PERDEU: Aquest dimarts comença el festival de cinema de Tarragona, REC"