La Diputació de Tarragona executarà millores en la insonorització de la TAP durant la tardor

L'ens provincial anuncia que treballa en dos projectes per tal de limitar les emissions sonores a l'exterior
La Diputació millorarà la sonoritat de la Tàrraco Arena Plaça | Laia Solanellas

 

La Diputació de Tarragona, propietària de la Tàrraco Arena Plaça (TAP), s'ha pronunciat en relació a les informacions relatives a la sentència judicial que prohibeix els concerts i festes nocturnes a l'equipament i ha anunciat aquest divendres, a través d'un comunicat, que treballa en dos projectes per reduir les emissions sonores exteriors.

 

Des de l'ens provincial, s'ha afirmat que es treballa en l’aspecte sonor del recinte en dos sentits. D’una banda, en la reducció de l’emissió sonora interior, amb la reducció de la sortida de soroll per l’espai obert de la cúpula mòbil i amb la protecció de portes i finestres amb cortines aïllants. D’altra banda, s’està treballant en la reducció de l’emissió sonora exterior, incrementant la disponibilitat de potència elèctrica pels requeriments escènics, de manera que no calgui així utilitzar un grup electrogen. Actualment, s’està ultimant la redacció d’ambdós projectes i es preveu que es puguin executar durant la tardor.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La Diputació de Tarragona, a través del comunicat, ha assenyalat que «com a propietària de la TAP, ha treballat i treballa per a la millora d’aquest equipament, de la mateixa manera que ho fa amb la resta d’edificis en què es concreta l’activitat de la institució». En aquest sentit ha recordat que d’ençà de la seva reforma, s’ha ocupat de «dotar a la TAP dels elements i infraestructures necessàries per millorar la qualitat de vida de les persones implicades (veïns, usuaris, etc.), sempre dins els àmbits que són de competència de la Diputació». Així mateix, ha recordat que s'ha equipat un edifici de serveis amb camerinos; s’hi ha instal·lat un muntacàrregues; s’ha pavimentat el redol; i tot el recinte s’ha fet accessible, entre molts d’altres.

 

La Tàrraco Arena Plaça no pot organitzar més concerts ni festes nocturnes si no millora la insonorització | ACN

 

L'ens provincial ha remarcat que «vetllarà per satisfer les necessitats i els drets dels veïns de la zona i també de la ciutadania del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, que troben en la TAP un destacat equipament cultural que ha suposat un important impacte econòmic a la ciutat, xifrat en uns 24 milions d'euros».

 

Per últim, la Diputació de Tarragona ha recordat que té un contracte d’arrendament i explotació vigent que «preveu a la clàusula setzena ‘la Diputació de Tarragona vol que l’explotació de la TAP tingui la més gran diversitat possible, arribant a tota classe de públics, d’una forma innòcua sense molèsties a tercers’».