ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Un miler de persones es mobilitzen a Tarragona contra la sentència i per la llibertat dels empresonats

L'alcalde Pau Ricomà i altres càrrecs electes com Manel Castaño, Laura Castel, Laia Estrada o Dídac Nadal han participat en la marxa unitària
Imatge dels manifestants, a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona | TarragonaDigital

 

 

Fi del directe - 20.58 h

 

La manifestació es desconvoca. Ha transcorregut de forma pacífica i sense incidents. Des de TarragonaDigital tanquem el seguiment en directe de la marxa. Demà, l'actualitat segueix aquí. Bona nit i bon cap de setmana!

 

 

Actualització - 20.45 h

 

Marta Domènech, mare de David Solé Domènech: «Volem agrair a totes les entitats de Tarragona els comunicats que han fet per exigir l'alliberament del David. Gràcies a això hem pogut presentar un recurs aquesta setmana, per tal que torni a casa ben aviat».

 

 

 

Actualització - 20.38 h

 

Jordina Sonet, de Juristes per la República: «Ens arribaven trucades de tothom, dels amics a la nit i dels pares al matí. Els van tenir detinguts tota la nit i no van declarar fins dissabte a la tarda. Vam presentar fins a cinc habeas corpus, que es presenten quan hi ha detencions il·legals. Els tenien detinguts sense raons especials. No hi havia ni un delicte greu que justifiqués presó preventiva. De manera aleatòria la jutgessa de guàrdia va decretar presó pel Joan i la Laura i llibertat pels altres tres».

 

 

Actualització - 20.30 h

 

Jordina Sonet i Inés Solé, de Juristes per la República i Alerta Solidària: «On hi ha lluita hi ha repressió. L'Estat i la Generalitat, a través dels Mossos, van iniciar una persecució i un acarnissament contra els manifestants. Van fomentar la por, però malgrat la brutalitat policial, les protestes ni han minvat ni han retrocedit. Som al costat de la gent que es defensa davant la violència institucional sistemàtica i programada».

 

 

 

Actualització - 20.21 h

 

«Avui som aquí per exigir la llibertat dels tres presos polítics del Camp de Tarragona: el David, la Laura i el Joan», expressa la presentadora de l'acte, Sílvia Petit.

 

 

Actualització - 20.14 h

 

Les 'Mares i Pares per la República' també són a la manifestació d'aquest vespre a Tarragona.

 

 

 

Actualització - 20.08 h

 

Minuts abans dels parlaments, el miler de persones clamen per la llibertat de les «preses polítiques».

 

 

 

Actualització - 20.00 h

 

El miler de manifestants ja ha arribat al Balcó del Mediterrani, on s'ha instal·lat un entarimat per fer els parlaments.

 

 

 

Actualització - 19.48 h

 

La manifestació de Tarragona ja es troba a l'última coca de la Rambla. Finalitzarà al Balcó del Mediterrani. L'ambient segueix completament pacífic, amb càntics contra l'empresonament dels joves i les «forces d'ocupació».

 

Prop d'un miler de persones es concentren a la plaça Imperial Tàrraco en el marc de la manifestació unitària convocada aquest divendres, 25 d'octubre.

 

 

 

Actualització - 19.29 h

 

L'alcalde Pau Ricomà i altres càrrecs electes com Manel Castaño, Laura Castel, Laia Estrada o Dídac Nadal participen en la marxa. L'ambient és reivindicatiu, però també festiu, doncs hi participa un grup de grallers i timbalers.