Disparen a tres periodistes que informaven sobre l'operatiu policial a Tarragona

Els reporters han estat increpats per diversos veïns i dos d'ells han rebut l'impacte de balins disparats des d'algun dels habitatges de la plaça de les Oliveres, al barri de Campclar
Imatge del portal on han actuat els Mossos d'Esquadra aquest matí, a Campclar. | TarragonaDigital

 

Tres periodistes, dos de TV3 i un de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), han estat atacats aquest matí al barri de Campclar, a Tarragona, mentre cobrien l'operatiu policial contra un grup especialitzat en robatoris amb violència a l'interior d'habitatges.

Els fets han tingut lloc abans de les onze del matí, a la plaça de les Oliveres del tarragoní barri de Campclar. Quan els periodistes ja estaven recollint i els Mossos d'Esquadra ja havien marxat, els tres reporters han estat agredits per veïns de la zona. A la redactora de l'ACN li han donat un cop a la càmera i l'han rodejat. Tots tres han patit una pluja de balins disparats des d'algun dels habitatges, que han acabat tocant els dos treballadors de la televisió pública, que han resultat ferits.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

No ha estat aquest l'únic incident que s'ha produït durant l'operació policial. Mentre esperaven la sortida de la comitiva policial i del detingut, alguns dels veïns presents a la plaça han increpat amb crits els periodistes presents i també als agents dels Mossos d'Esquadra.

A través de les xarxes socials, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat l'atac als periodistes i ha mostrat la seva solidaritat amb ells. Alhora, ha exigit que «es garanteixi la tasca dels periodistes en condicions de seguretat, tal com recull el manifest 'Prou agressions i prou pressions als professionals de la informació'».

"🏐😡Roben a les jugadores del Voleibol Sant Pere i Sant Pau mentre entrenaven" "⚓ El Dia Marítim Mundial arriba a Tarragona amb un seguit d'activitats infantils"