L'alcalde Pau Ricomà, durant la roda de premsa de presentació del dispositiu electoral pel 14 de febrer

Tarragona habilitarà 14 nous centres electorals per les pròximes eleccions catalanes

La ciutat organitzarà noves línies gratuïtes de busos de cara al 14 de febrer

Aquest dimarts, 26 de gener, l'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, ha presentat el dispositiu electoral previst pel consistori de cara a les pròximes  eleccions al Parlament, previstes pel 14 de febrer.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El batlle tarragoní ha presentat les novetats, conscient que hi ha moltes incerteses sobre la cita amb les urnes: «Fins al dia 8 de febrer, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pot decidir si, finalment, ajorna o no les eleccions». Siguin quan siguin, i tot apunta que seran el 14 de febrer, el missatge que ha volgut donar Pau Ricomà ha sigut que «Tarragona està llesta  per votar  el dia 14 i fer-ho sense problemes» i que «ho tenim tot a punt perquè els col·legis electorals siguin segurs». L'alcalde de la capital ha animat a la gent a votar «i després, cap a casa».

14 nous centres electorals; 1.200 tests antígens i 4 noves línies circulars d'autobusos

Amb la idea d'evitar aglomeracions, l'equip de l'Ajuntament de Tarragona encarregat de gestionar la jornada electoral ha impulsat un seguit de novetats, que es poden consultar en aquest enllaç. A grans trets, les novetats són que han creat 14 nous centres  electorals; s'han comprat 1.200 tests antígens, de cara a totes les persones que hagin de passar la jornada als col·legis electorals; i 4 noves línies circulars d'autobusos, que seran gratuïtes i que s'han impulsat per aproximar el votant al centre, facilitant, d'aquesta manera, la participació. 

Anem a pans. Els 14 nous centres electorals no són 14 centres electorals més als que habitualment hi ha en unes eleccions a la ciutat de Tarragona. Es tracta de 14 nous centres que s'han creat per evitar aglomeracions en aquells locals que, per les seves dimensions, podien provocar una gran presència de veïns i veïnes. L'alcalde Ricomà ha posat l'exemple que «de cara al 14 de febrer, no hi haurà local a la Mora, però s'habilitarà el pavelló esportiu del Nàstic». 

És el mateix concepte que s'ha promogut per a la creació de les línies circulars, facilitar  la participació  i evitar aglomeracions. A més a més, l'Ajuntament de Tarragona s'ha gastat 40.000 euros destinats a comprar 1.200 tests d'antígens que, tot apunta, seran «d'automostra». Aquests tests seran per a totes aquelles persones, no només membres de les meses, que hagin d'estar als col·legis electorals el diumenge 14 de febrer.

El consistori, que mobilitzarà a 140 treballadors, de cara a les eleccions, també ha destinat 30.000 euros a adquirir EPI. Per últim, l'alcalde Ricomà ha avançat que, perquè la ciutadania estigui al corrent de tots aquests canvis, l'equip de govern promourà una campanya de comunicació.