GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una tarragonina, protagonista d'un film sobre la Síndrome de Williams

Es titula «La vida con Williams» i se centra en la vida de l'Anna, jove de 26 que pateix aquesta malaltia genètica | Els creadors busquen finançament a través del crowdfunding

 

L'Anna té 26 anys i és veïna de Tarragona. Des que va néixer conviu amb la Síndrome de Williams, una malaltia rara que provoca una pèrdua de material genètic al cromosoma 7. El documental «La vida con Williams», del director Emanuel Munteanu, té l'objectiu d'explicar el dia a dia de l'Anna i el seu esperit de superació. A més, també servirà per donar a conèixer aquesta síndrome. De fet, serà la primera pel·lícula del món en fer-ho. La productora del film, Millennial Films, ha engegat una campanya de crowdfunding per recaptar una part del pressupost total. 

 

 

El primer documental del món que se centrarà en la Síndrome de Williams, de TGN

El primer documental del món que se centrarà en el dia a dia d'una persona que pateix la Síndrome de Williams es farà a Tarragona. La protagonista del film, l'Anna, és veïna de la ciutat. La pel·lícula conviurà amb ella i la seva família. Mostrarà les seves amistats, com s'ho fa per viure amb total normalitat amb la malaltia, quina és la seva feina o a què dedica el temps lliure. 

 

La Síndrome de Williams és una malaltia rara que produeix la pèrdua de material genètic al cromosoma 7. Està caracteritzada per uns trets facials típics, discapacitat intel·lectual lleu o moderada, hipercalcèmia i estrenyiments en alguns vasos —ho pateixen el 75% dels afectats per la síndrome—. «La vida con Williams» és la primera pel·lícula del món que tractarà amb deteniment els efectes de la síndrome en les persones

 

El director del film, Emanuel Munteanu (Romania, 23 de desembre de 1992) ha fet un seguiment del dia a dia de l'Anna. Família, treball, amics, voluntariat i la intervenció dels especialistes —psicòlegs, professionals de la musicoteràpia, etc— formen part de la seva quotidianitat. 

 

L'Anna, veïna de Tarragona, és la protagonista del documental «La vida con Williams». | «La vida con Williams»

 

Crowdfunding per poder finançar «La vida con Williams»

La productora de la pel·lícula, Millennial Films, ha engegat una campanya de micromecenatge per poder finançar una part del cost total del projecte. El crowdfunding, que han iniciat a través de la plataforma Verkami, ofereix nombroses recompenses a canvi d'una petita aportació. Un dels elements de marxandatge més especials és una samarreta amb el lema «los límites me los pongo yo», que reflecteix l'esperit de superació de l'Anna.

 

Els creadors preveuen que l'estrena del documental arribi entre els mesos d'octubre i desembre d'aquest any, tant a Tarragona com a Madrid. A partir de gener de 2020, la producció arribaria a cinemes i festivals. Es tracta d'una creació més del cinema tarragoní.