El documental de TVE del Pont del Diable bat un rècord d'audiència amb 736.000 espectadors

El capítol 'Acueductos II' de la sèrie 'Ingeniería Romana' es va estrenar finalment aquest dijous
Imatge del documental 'Acueductos II' on es veu el Pont del Diable. | TVE

 

Els dos capítols de la sèrie ‘Ingeniería Romana’ ‘Ciudades II’ i ‘Acueductos II’ es van emetre finalment aquest dijous, 14 de febrer, a les 22 i 23 hores, respectivament, després que la seva emissió fos aplaçada el mes passat. Pel que fa al capítol ‘Acueductos II’, amb presència de l’aqüeducte romà de les Ferreres de Tarragona, el Pont del Diable, va aconseguir una audiència de 736.000 espectadors i un 4,8% de la quota de pantalla, segons ha informat Televisió Espanyola.

Així, el capítol tarragoní ha marcat un rècord i ha superat en audiència el capítol més vist de la sèrie, ‘Acueductos I’, que va tenir 729.000 espectadors. De la mateixa manera, s’ha convertit en un dels documentals més vistos de la cadena. L’episodi ja es va preestrenar a Tarragona el passat 18 de desembre amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. El documental ja es pot veure a Internet a través de la pàgina web de TVE.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El Pont del Diable, de Tarragona al món

L’audiència espanyola, però, no serà l’única que ha pogut gaudir del documental on hi apareix l’emblemàtic aqüeducte tarragoní. El documental es projectarà en dos festivals internacionals de cinema i audiovisuals, i en un d’ells hi entrarà en competició.

Aquest proper mes de març ‘Acueductos II’ es projectarà a la Mostra Internacional de Cinema Arqueològic del Museu Nacional de Belgrad, a Sèrbia, acompanyat d’altres films de caràcter històric i científic. L’altre festival on es projectarà el documental serà al festival de cinema arqueològic que organitza el canal de televisió americà ‘The Archaeology Channel’ el mes de maig a Oregon, als Estats Units.

La sèrie ja va dedicar un capítol a Tàrraco

‘Ingeniería Romana’ és una sèrie documental dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE. La sèrie utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions més espectaculars de l’època romana. L’estrena el 2015 dels dos primers episodis va suposar el rècord d’audiència d’un documental a la cadena pública i el primer capítol, ‘Ciudades I’, dedicat a Tàrraco, també es va preestrenar a Tarragona. La sèrie ha estat guardonada a certàmens com el Festival de TV i Cinema de Nova York o el Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel, a Oregon.

Els capítols d’’Ingeniería Romana’ causen autèntica sensació entre els espectadors. Els dos primers episodis es van emetre el 2015 a La 2 de TVE i van aconseguir unes xifres d’audiència espectaculars per a la cadena. El primer documental, ‘Ciudades I’, va aconseguir 537.000 espectadors i un 4,5% del share. El segon, ‘Acueductos I’, va sumar 729.000 espectadors i un 6,6 del share. Pel que fa a les visualitzacions a través d’Internet, el web del LAB TVE dedicada a la sèrie va xifrar més de 183.000 pàgines vistes la primera setmana i 70.760 usuaris.

"ATENCIÓ! La química transforma el CO2 en una nova matèria primera" "FOTOS: Així ha quedat la Font del Centenari, després de ser restaurada"