Un edifici d'Adif, en degradació a l'entrada del Serrallo

L'edifici d'habitatges de la gestora d'infraestructures Adif presenta alguns pisos habitats
L'entrada a un dels pisos de l'edifici d'Adif, tapiada. | TarragonaDigital.com

 

Al carrer del Mar número 45, cantonada amb Pere Martell, abans de creuar el pont d'entrada al barri del Serrallo, Adif té un immoble que presenta clars signes de degradació. Estelades, banderes de Tabàrnia, d'Espanya i d'un conegut licor alemany pengen dels balcons encara habitats. La majoria d'accessos als baixos estan tapiats i per les parets s'hi poden veure moltes pintades dedicades a Adif i a la Renfe.

Els veïns, en ser preguntats per l'estat d'aquest edifici, asseguren que «hi viuen okupes i gitanos i algun temps, a les escales que donen a Pere Martell, s'hi va vendre droga».

Adif, per la seva banda, assegura que «la façana principal la tenim tapiada. La que dóna al carrer del Mar té els habitatges llogats, legalment. Nosaltres estem fent la nostra feina». I quan explica quina és la seva feina, des d'Adif s'apunta que «estem en processos perquè els okupes marxin del nostre edifici».

Adif lamenta que «l'Ajuntament no dona permisos» per actuar-hi

Adif lamenta que «l'Ajuntament no doni permisos per fer-hi cap mena d'actuació. Hem portat diferents inversors que estarien interessats a actuar-hi i sempre ens han negat els permisos. Ens diuen que l'immoble està afectat per algun tipus de pla i quan demanem quin, no concreten res. De fet, hi va haver un inversor que hi volia fer una residència d'estudiants».

La subdelegació del govern espanyol va posar en contacte a Adif i a l'Ajuntament, al seu dia, per tal que el consistori adquirís l'edifici i es destinés a habitatge social tal com l'Alcalde va anunciar al seu moment. L'actitud de l'Ajuntament davant les diferents alternatives que s'han anat oferint per l'edifici és, segons Adif, «de no moure peça».

El pati interior de l'edifici en desús d'Adif | TarragonaDigital.com

 

Edifici «okupat» al Serrallo

Si es creua el pont i s'entra ja dins del barri del Serrallo, al carrer Sant Andreu hi ha un bloc de pisos, amb algun veí i veïna en situació legal, però majoritàriament «okupat». Es tracta d'una situació que genera molt de malestar entre els veïns i restauradors de la zona i que fa anys que és notícia. Són pisos de titularitat bancària i que alguns veïns sospiten que s'estan «deixant degradar per especular-hi».

Ara, el Serrallo té «okupes» dins del barri i a també a la seva entrada, deixant, d'aquesta manera, el barri mariner per excel·lència de la ciutat, en una situació «d'inseguretat contra la qual hem lluitat i continuarem lluitant» segons es va apuntar al seu dia des de l'associació de veïns.

"VÍDEO: L'actor Quim Masferrer, increpat a Tarragona durant una actuació" "ATENCIÓ: Rescaten una família a la deriva a la platja Llarga de Tarragona"