EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

L'EMT connecta els barris de Ponent amb l'Arrabassada amb una línia de bus directa

Aquesta setmana s'ha iniciat el servei que enllaça Bonavista amb l'Arrabassada sense haver de fer transbord
L'EMT connecta els barris de Ponent amb l'Arrabassada amb un bus directe. | Àngel Ullate

 

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha estrenat aquesta setmana un nou servei per connectar els barris de Ponent amb les platges sense necessitat de fer transbord. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Tarragona, mitjançant un comunicat. La línia 16A és una ampliació del servei especial de platges (L16), que es posa en marxa durant els mesos d'estiu.

 

La nova línia identificada amb la lletra A inicia el servei a les nou del matí i s’estén fins a les vuit del vespre, coincidint amb l’horari d’afluència a les platges i funciona cada dia de la setmana fins a finalitzar el servei especial d’estiu. El punt inicial de línia és el carrer Vint de Bonavista, a tocar de la Llar de Jubilats del barri. Els diumenges al matí, fins a les 15 hores, com a conseqüència del mercat de Bonavista, el servei finalitza a Campclar. A partir de les tres de la tarda, la línia recupera el recorregut habitual fins a Bonavista.

 

El bus, que recorre també els barris de Campclar, La Granja i Torreforta, entra al centre de Tarragona pel pont de Santa Tecla, enfilant President Macià, President Companys i Rambla Nova. Després d'aturar-se a Pau Casals, recorre la Rambla Vella, la Via Augusta i finalitza el seu recorregut a la platja de l'Arrabassada.

 

Una demanda dels barris de Ponent

El president de l’EMT, Jordi Fortuny, explica que «hem detectat aquesta mancança i teníem la demanda dels barris de poder arribar a les platges sense fer transbord» i ha afegit que «l’hem posat en marxa tan aviat com ha estat possible reestructurar el servei, perquè creiem que és una millora important per tal de facilitar l’accés a les platges amb transport públic».

 

Imatge de la platja de l'Arrabassada de Tarragona. | Cedida

 

Fortuny ha assegurat que «de cara l’estiu vinent, l’objectiu és ampliar-ho a totes les línies dels barris, cosa que aquest any no ha estat possible a totes perquè la planificació ja estava tancada. Quan es dissenyin els nous horaris de l’estiu vinent es contemplarà».