Tarragona renova la flota d'autobusos amb vuit vehicles nous

A partir de dilluns vinent es recupera l'horari d'estiu
L'EMT incorpora vuit nous autobusos a la seva flota | cedida

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha estrenat, aquest dijous, 11 de juny, vuit nous autobusos per continuar amb la renovació de la seva flota. Cinc d'aquests nous vehicles tenen una llargada de 12 metres, mentre que els altres tres fan 10 metres de longitud. Els vuit autobusos, que han suposat una inversió d'1,6 MEUR, estan equipats amb motor Euro 6D Eco, que disminueix l'emissió de partícules. 

Entre les novetats que incorporen els vuit autobusos, destaca que els seients ja no porten l'emmoquetat, la qual cosa repercuteix en la millora de les condicions de neteja i higiene de l'interior de l'autobús. A més, també tindran mampares de separació de la zona del conductor i càmeres de vigilància. Aquestes novetats s'implementen per garantir la seguretat de les persones usuàries del transport públic. Una altra novetat és la incorporació d'una segona plataforma manual per a persones amb  mobilitat reduïda, que s'activarà en cas que la plataforma automàtica habitual no funcioni, garantint a tothom l'accessibilitat al transport públic municipal. 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat que «l'accessibilitat i la seguretat dels usuaris són una prioritat. El servei de transport públic de Tarragona és essencial per la mobilitat sostenible de la ciutat. I aquest servei s'ha de donar, ara més que mai, amb garanties de seguretat i d'accés de tota la ciutadania». Tant l'alcalde Ricomà com el president de l'EMT, Jordi Fortuny, han volgut agrair a tots els treballadors i treballadores «la seva gran tasca desenvolupada aquests dies de confinament».

L'EMT recupera l'horari d'estiu dilluns 15 de juny

D'altra banda, a partir del pròxim dilluns, 15 de juny, l'EMT amplia serveis o recupera l'horari habitual d'estiu. Totes les línies estaran en funcionament excepte l'L21 i l'L23. Pel que fa a l'L41, funcionarà de dilluns a diumenge en horari habitual, però cal recordar que aquesta línia ha modificat el seu recorregut habitual de manera excepcional mentre duri l'estat d'alarma, habilitant una parada a l'Hospital Joan XXIII. Finalment, l'L42 manté el seu horari habitual fins al 24 de juliol, i l'L13 continua oferint un servei a demanda per part de l'usuari.

El president de l’EMT, Jordi Fortuny, ha destacat que «treballem per adaptar el servei a les fases de desconfinament i donar resposta a les necessitats de la ciutadana, sense perdre de vista que la nostra màxima és, en aquests moments, la prevenció del risc de contagi».

Pel que fa a l'aforament, aquest es continua limitant segons la capacitat de cada autobús. A partir de dilluns, els vehicles de 12 metres permetran un aforament màxim de 40 persones —23-26 assegudes i 17 dempeus—, mentre que els vehicles articulats de 18 metres tindran un aforament màxim de 70 persones, 44 assegudes i 26 dretes.

Respecte la compra de títols de transport, es recomana l’obtenció d’abonaments als serveis d’atenció al client de l’EMT del carrer Soler i l’Estació d’Autobusos i als punts de venda habituals. Actualment, s’estan habilitant tots els vehicles amb mampares per tal de garantir protecció dels conductors i usuaris. Durant les pròximes setmanes, es preveu finalitzar aquesta actuació i reactivar la compra en efectiu de bitllets senzills a l’interior de l’autobús.

Pau Ricomà i Jordi Fortuny han presentat els nous autobusos de l'EMT | cedida

"Males notícies per un equipament molt esperat a Tarragona" "Atenció: Novetats a les parades del Mercat de Bonavista"