El fanal del banc de marbre de la plaça Corsini recupera avui la llum

L’històric fanal del banc de marbre finalment s'encendrà, juntament amb la resta de l'enllumenat públic

Avui, finalment, i conjuntament amb la resta de l'enllumenat públic, s’encendrà el fanal de l’històric banc de marbre situat a la plaça Corsini de Tarragona, just al davant del Mercat Central.

El primer tinent d’alcalde i conseller d’Espais Públics de Tarragona, José Luis Martín, ha assenyalat que «amb l’encesa del fanal gairebé completem la recuperació d’un espai emblemàtic de la ciutat, com és la plaça Corsini”. I és que cal recordar que aquesta històrica plaça sempre ha estat un punt de reunió per als tarragonins.

Tant és així que, fins i tot, podem trobar-hi una placa commemorativa, instal·lada el 2001, del primer partit de futbol que s’hi va jugar, l'any 1901.

La Plaça Corsini, una llarga remodelació

A més, avui és un dia important, ja que l’encesa del fanal és un pas més en el llarg camí de remodelació que ha sofert la plaça Corsini. Inicialment, aquest fanal va ser instal·lat a la plaça l’any 1998 i ara l’han restaurat per tal de poder tornar-lo a posar amb el banc de marbre.

 

La restauració ha comportat un canvi en el sistema elèctric dels punts de llum i dels globus, per tal de complir amb la normativa actual sobre contaminació lumínica. A més de fer les proves pertinents per a poder assegurar el seu correcte funcionament.

 

El banc del mig de la plaça Corsini, a Tarragona.
El banc del mig de la plaça Corsini, a Tarragona. | Elvira Ferrando.

 

Més de deu anys d'obres

La plaça Corsini es va reobrir el passat mes de desembre del 2017, després que no fos del tot possible transitar-hi durant més de deu anys.

 

I és que, amb les obres de l’edifici històric del Mercat Central, la plaça va ser ocupada pel provisional mercat i, un cop l’edifici va estar rehabilitat, el març del 2017, van començar les seves obres de millora.

 

Tot i que, al desembre, la plaça va obrir, no ho va fer amb tota la seva esplendor. Fins uns dies més tard no van instal·lar-hi al centre el banc de marbre històric i ara, mesos després, finalment es podrà veure l’enllumenat original d’un dels elements més característics de la plaça.


Comentaris