L'entrada de la CUP al govern de Tarragona segueix en 'stand by'

La limitació de salaris, una proposta que ERC no acaba de veure | Les regidores anticapitalistes volen «unitat de vot del govern municipal en la qüestió de l'autodeterminació»
Imatge d'arxiu de les dues regidores de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, amb companyes de la seva formació. | TarragonaDigital

 

La incògnita segueix planant sobre l'Ajuntament de Tarragona i el govern, de moment, continua sent a dos veus. El serial tarragoní de l'estiu avança lentament, però sembla que va sumant nous capítols. Tot indica que la incorporació, o no, de la CUP al govern municipal de Tarragona es decidirà ben aviat. La reunió a tres bandes entre ERC, En Comú Podem i la CUP ha acabat pocs minuts després de dos quarts de sis de la tarda i les tres formacions han acordat una nova reunió per aquest dijous, 25 de juliol, a la tarda.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La trobada d'aquest dilluns ha tingut poc més de dues hores de durada i ha deixat la porta oberta a què es tanqui aviat la incorporació de les dues regidores de la CUP al cartipàs municipal. Les parts es mostren poc disposades a explicar les interioritats de les reunions, conscients que tot avança més lentament del previst i que en qualsevol moment es poden torçar les negociacions. Tot i això, i segons fonts directes a les quals ha pogut consultar TarragonaDigital, Les anticapitalistes haurien demanat «unitat de vot del govern municipal entorn del dret a l'autodeterminació».

El salari mínim, punt de desavinences

Així mateix, les mateixes fonts coneixedores del que està passant en el sí de les reunions, apunten que  també hi hauria hagut una desavinença en la petició de la CUP de no cobrar més enllà de «2,2 vegades més que el salari mínim». Aquesta proposta no tindria el vistiplau d'ERC, ja que no «ho acaben de veure del tot». Per altra banda, l'equip de govern també hauria demanat a les anticapitalistes «reformular la proposta relacionada amb l'atorgament de subvencions al foment del català a les empreses».

Finalment, les fonts consultades per TarragonaDigital han explicat a aquest mitjà que «hi ha voluntat d'entesa perquè hi ha membres del govern municipal que es troben més còmodes en un equip d'11 consellers que no de nou, com fins ara». Un dels motius pels quals també es veuria amb bons ulls ampliar l'equip de govern amb dos regidors més és tan senzill com l'operativa del dia a dia i el volum de gestió de les àrees. Així, incorporar les dues regidores de la CUP al govern seria molt positiu «Sobretot per poder descarregar-se de feina».

"NO T'HO PERDIS: El youtuber que explicarà a TGN com petar-ho a les xarxes" "🚖 PROBLEMA: 'Curses' de taxistes per captar clients amb l'arribada de creuers a TGN"