Pla general dels líders de Vox arribant al Camp de Mart i dels manifestants antifeixistes protestant

ERC critica que els Mossos denunciïn una consellera republicana quan protestava contra Vox a Tarragona

Carles Castillo lamenta que la policia hagi «sobreprotegit» els simpatitzats de l'extrema dreta

ERC ha criticat aquest dissabte que els Mossos d'Esquadra hagin denunciat per desobediència i resistència contra l'autoritat a Paula Varas, consellera de Districtes, Nova ciutadania, Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Tarragona. La republicana es trobava a la protesta contra l'acte de campanya de Vox celebrat a la ciutat. Segons fonts d'ERC, Varas volia fotografiar l'acte polític per denunciar que s'incomplien les restriccions d'aforament. Fonts dels Mossos expliquen que s'ha saltat el cordó policial, tot i l'avís dels agents. «No ens sembla coherent que els feixistes estiguin sobreprotegits quan venen a provocar», ha denunciat Carles Castillo, quart candidat de la llista electoral d'ERC a la demarcació de Tarragona.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Castillo també ha lamentat que els Mossos hagin fet un cordó policial per impedir que els manifestants antifeixistes es trobessin amb els militants de l'extrema dreta. «Em sembla el món al revés, que sense haver-hi una provocació, els antifeixistes estiguin sobrecontrolats, hauria de ser el contrari», s'ha queixat el republicà.

En la mateixa línia, s'ha expressat Jordi Fortuny, segon tinent alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, que ha demanat que s'obri una investigació per esclarir els fets. «Tarragona no és un lloc per fer aquests espectacles; mai haurien d'haver ocorregut», ha afirmat.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, també s'ha denunciat un altre manifestant per haver llençat un got amb beguda contra un agent. Els Mossos han aixecat una denúncia administrativa per manca de respecte.