ERC demana la retirada «immediata» de la pintada de Hitler a Campclar

El missatge d'apologia al nazisme ha aparegut a la rambla del barri tarragoní
La polèmica pintada ha sorprès els habitants i visitants de la zona aquest cap de setmana | Twitter / @csaune

L'aparició per sorpresa d'una pintada en defensa del dictador alemany Adolf Hitler a la via pública ha aixecat espurnes aquest cap de setmana a Tarragona. El grup municipal d'ERC ha mostrat la seva indignació, i ha demanat al consistori «que s'esborrin de forma immediata» totes les pintades de la ciutat que facin «apologia i exaltació del feixisme».

El focus de la polèmica és un grafit de tinta negra amb la cara del genocida, visible en un element viari de la rambla de Campclar, i del qual encara es desconeix l'autoria. Esquerra denuncia que podrien existir més grafits similars al del barri de Ponent en altres punts de la ciutat, en base al testimoni de veïns.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Pau Ricomà: «Tarragona no pot normalitzar els missatges nazis»

El portaveu republicà a l'Ajuntament, Pau Ricomà, va reaccionar gairebé d'immediat en conèixer la notícia a través de les xarxes socials. «Tarragona no pot normalitzar els missatges nazis», s'ha reafirmat aquest dilluns, en el mateix to crític que havia avançat a la seva reacció inicial. «No permetrem que l'Ajuntament hi resti impassible», ha afegit.

Esquerra Republicana ja ha iniciat els tràmits per demanar la retirada de les pintades tan aviat com sigui possible, i s'ha adreçat de nou al govern municipal a tall de crítica. «L'alcalde és molt diligent per fer esborrar graffitis de suport als presos polítics [...]: esperem la mateixa agilitat per esborrar aquestes pintades», ha etzibat.

Tarragona recordarà les víctimes del nazisme

La polèmica de la pintada ha arribat pocs dies després que l'Ajuntament de Tarragona hagi anunciat una acció de record cap als seus veïns i veïnes víctimes del nazisme, una llista que supera la trentena de persones. La conselleria de Patrimoni col·locarà una sèrie de petites plaques o llambordes —anomenades 'Sltorpenseine'— en què es perpetuarà la memòria d'aquells qui van patir en primera persona un dels règims més cruels de la història.

També et pot interessar:

Apareix a Tarragona un grafit que fa apologia de Hitler i el nazisme

Tarragona col·locarà llambordes 'Stolpersteine' en record a les seves víctimes del nazisme

"L'estranya mort d'un jove a l'Hospital Joan XXIII que ara es torna a investigar" "La CUP Tarragona fa públics els cinc primers noms de la seva llista electoral"