GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les escales mecàniques del Vapor de Tarragona, aturades per un excrement de gos

Els veïns es queixen de les constants avaries de l'equipament i denuncien «brutícia» i «deixadesa» als jardins de l'entorn
Les escales mecàniques del carrer del Vapor pateixen moltes avaries. | TarragonaDigital

 

Les escales mecàniques del carrer del Vapor de Tarragona «funcionen només tres cops per setmana». Així ho denunciaven diversos usuaris. De fet, fa només una setmana, es van haver d'aturar una altra vegada perquè «la defecació d'un gos va entrar en el circuit interior i el va embrutar», segons informaven des de l'Ajuntament. Ara, ja tornen a funcionar, però els veïns desconfien perquè les avaries són constants.

 

Les escales mecàniques uneixen els carrers Vapor i Zamenhoff, separats per un desnivell de 24 metres. Van ser les primeres escales mecàniques urbanes que es van instal·lar a Tarragona, l'any 2010. Es tractava d'una reclamació veïnal històrica, perquè sense aquest equipament, els veïns havien de pujar o bé les cent escales o bé recórrer un trajecte més llarg. 

 

Les escales del carrer del Vapor, aturades per una defecació de gos

Les escales mecàniques del carrer del Vapor han estat aturades fins fa només dos dies. El motiu, una defecació d'un gos. «Un gos va fer caca a les escales i l'excrement va entrar al circuit interior, embrutant-lo tot», informaven fonts municipals. Per aquest motiu, els operaris les van haver d'aturar per poder netejar-ho tot. 

 

Aquest dimecres, 21 de novembre, les escales tornaven a funcionar. Els veïns celebraven poder accedir des de la Part Baixa fins al centre fent ús de l'equipament, però es mostraven poc confiats perquè «aquestes escales s'avarien constantment». Entre els mesos de febrer i març, per exemple, les incidències es van repetir durant dues setmanes. 

 

«Només funcionen senceres tres o quatre cops cada setmana»

La Sílvia Borrell i la Sara Estellé viuen a la Part Baixa. Diàriament, fan ús de les escales mecàniques del carrer del Vapor per poder pujar al carrer Zamenhoff. No pugen soles. Van acompanyades de les seves criatures i d'un cotxet. Per això, aquest equipament és «importantíssim». «Només funcionen tres o quatre cops per setmana. Sempre hi ha algun tram avariat, especialment l'últim de pujada», denunciaven. 

 

Antonio Navarro, veí del Barri del Port, també es queixava del mal funcionament de l'equipament. En el mateix sentit s'expressaven el Francesc i la Maria Antonia Boronat, que declaraven que «cada dos per tres hem de pujar a peu». Tots tres són persones grans que necessiten «moltíssim» pujar per les escales mecàniques. 

 

Brutícia als jardins del Vapor de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Els jardins del Vapor, «bruts» i «deixats»

Les escales mecàniques no són l'única queixa del veïnat de l'entorn de l'antiga fàbrica de Chartreuse de Tarragona. Els jardins del Vapor, ubicats just al costat de les escales, són un «focus de brutícia». Hi ha pintades a les parets, bosses de plàstic i llaunes a la vegetació i brutícia acumulada a sota de les escales tradicionals. 

 

D'altra banda, s'ha produït un petit despreniment de pedra i terra a l'inici de les escales. Es tracta d'un tram que va enganxat a la paret de més de vint metres d'alçada que salva l'equipament mecànic. Després de les pluges dels últims dies, aquesta petita part de la roca s'ha desprès. El veïnat assegura que aquesta zona la freqüenten «joves que ho deixen tot molt brut». 

 

Petit despreniment de roques a les escales dels jardins del Vapor de Tarragona. | TarragonaDigital