Imatge d'arxiu del Mercat Central de Tarragona

Espimsa actuarà per reintegrar els imports de l'ús inadequat de targetes

Detecten un frau de més de 20.000 euros a l'empresa pública només en despeses de combustible

El consell d'administració de l'Empresa Pública Mercats de Tarragona (Espimsa) ha acordat aquest dimecres, 9 de desembre, posar en mans d'advocats les irregularitats comptables detectades recentment a l'ens. Segons ha detallat el president de l'empresa, Dídac Nadal, s'analitzaran les diferents opcions «que siguin oportunes en dret» per tal de recuperar els imports indegudament sostrets entre 2013 i 2019. En concret, en dues targetes de crèdit s'han detectat consums inadequats de combustible —d'uns 10.000 euros cadascuna— i en una altra targeta de representació de l'exgerent, Isidre Prunor, també s'han observat despeses de combustible i restauració. A més, l'exgerent i dues persones més s'haurien beneficiat d'increments salarials «fora de conveni», segons Nadal.

El consell d'administració vol depurar qualsevol element irregular que s'hagi pogut produir i, per recomanació de l'informe elaborat pels Compliances de fiscalització de la legalitat i bones pràctiques de l'empresa, aquest dimecres ha decidit posar els fets en mans d'advocats.

Dídac Nadal ha indicat que hi ha diferents opcions a impulsar «dins el dret» per tal que es reintegrin els imports sostrets indegudament de l'empresa, ja sigui recorrent a la via penal, a la laboral o al Tribunal de Comptes.

El president de Mercats de Tarragona ha detallat que en cadascuna de les dues targetes destinades a consum de combustible han detectat despeses d'uns 2.000 euros anuals —entre 2013 i 2019— que s'atribueixen al benefici particular de les persones titulars, a les quals no ha identificat.

«Eren consums particulars que mai no s'haurien hagut de carregar a l'empresa», ha dit Nadal, el qual ha afegit que les targetes no formaven part de la informació de què podia disposar la intervenció municipal o la pròpia auditoria de comptes de l'empresa.

Pel que fa a la targeta de crèdit de l'exgerent, el també portaveu de Junts per Tarragona a l'Ajuntament no ha detallat xifres dels presumptes imports que hauria pogut defraudar però ha indicat que s'hi carregaven càrrecs de combustible i de restauració sota un paraigua de despeses de representació.

A banda, s'ha detectat que «a principi d'any» s'aplicaven increments salarials de forma progressiva per damunt del que establia el conveni. Nadal ha detallat que presumptament se'n beneficiaven l'exgerent i dues persones més a les quals volen reajustar les categories professionals que els correspondrien.

Isidre Prunor va ser cessat l'octubre de l'any passat després d'haver estat 25 anys en el càrrec de gerent d'Espimsa i el seu lloc l'ocupa actualment Daniel Milà.


Comentaris