Espimsa demana 800.000 euros a l'Ajuntament de Tarragona per pagar nòmines i préstecs

En el Consell d'Administració d'ahir l'equip de govern va tombar el pressupost de 13 MEUR pel 2020 del president, Dídac Nadal | El nou gerent cobrarà 65.000 euros
L'empresa que gestiona els mercats de Tarragona, Espimsa, ha demanat 800.000 euros a l'Ajuntament per poder arribar a finals d'any. | Miguel Cabrerizo

 

L'empresa que gestiona els mercats de TarragonaEspimsa, ha demanat a l'Ajuntament 800.000 euros extra per poder pagar les nòmines i préstecs del 2019. La situació econòmica de l'empresa, deficitària l'any 2018, és actualment de «bloqueig financer», segons ha comunicat el president, Dídac Nadal (JxTGN). Així es va fer saber en el consell d'administració d'aquest dimecres, on els representants de l'equip de govern —ERC i ECP— van tombar els pressupostos presentats per Nadal, de 13 MEUR. D'altra banda, també es va acordar el sou del nou gerent, després del cessament d'Isidre Prunor. Serà de 65.000 euros i el concurs públic per escollir-lo s'iniciarà aviat. 

Espimsa demana diners a l'Ajuntament per poder arribar a finals d'any

«La situació actual d'Espimsa és de bloqueig financer. No està en situació de dissolució perquè el balanç actiu del nou Mercat Central ho equilibra». Així ha qualificat la situació econòmica de l'empresa municipal que gestiona els mercats de Tarragona el president, Dídac Nadal. L'any 2018 ja va acumular un deute de 7,6 milions i els comptes del 2019 no presenten una situació favorable. De fet, Espimsa ha hagut de demanar 800.000 euros extra al consistori per poder arribar a finals d'any i «complir amb les nostres obligacions amb els treballadors i els proveïdors». Dit d'altra manera, per poder pagar nòmines, préstecs i serveis. 

Segons ha explicat Nadal, l'anterior equip de govern havia retirat l'esmenada quantitat amb la previsió de que s'adjudicarien els locals de la planta baixa del Mercat. «El regidor d'Hisenda ho va preveure així però es va equivocar», ha dit Nadal en referència al socialista Pau Pérez. Ara, al consell plenari s'hauran d'aprovar modificatius de crèdit perquè l'empresa pugui pagar. 

ERC i ECP s'abstenen en la votació de pressupostos

En el consell d'administració d'aquest dimecres a la tarda, a més de valorar la situació econòmica de l'empresa, es van presentar els pressupostos pel 2020. Són de 13 milions d'euros i preveuen, entre altres, la compra del pàrquing de la plaça Corsini per 5 milions d'euros. Tots els membres del consell, inclòs l'equip de govern, es van abstenir. «Em van dir que necessitaven més temps per valorar el pressupost», ha dit Nadal. Així doncs, caldrà un altre consell per aprovar-los. 

El nou gerent d'Espimsa cobrarà 75.000 euros menys que l'anterior

Després del cessament d'Isidre Prunor, gerent de l'empresa durant més de 25 anys i amb un sou de 140.000 euros, el consell va acordar el sou del nou gerent. Serà de 65.000 euros, 75.000 menys que l'anterior. «Hem escollit el tram més baix del sou estipulat pels gerents de les empreses municipals», ha detallat Nadal. 

Prunor finalitzarà en el seu càrrec el 30 de novembre, moment en què es preveu l'entrada del nou gerent. S'escollirà a través d'un concurs públic que s'iniciarà en els pròxims dies. Sobre la trajectòria del gerent cessat, Nadal l'ha qualificat de «contradictòria», atès que «l'empresa s'ha fet molt gran des que ell va entrar, però ha acabat amb moltes mancances». «Els mercats no sedentaris cal millorar-los molt», ha afegit el president.

"🔴 GREU INCIDENT: Perillosíssim error de seguretat avui en un tren entre TGN i BCN" "🚕El sector del taxi tarragoní preocupat per l'arribada del Corredor del Mediterrani"