ERC Tarragona demana crear «comissaries policials de districte» per reforçar la seguretat

Se situarien als barris de Llevant, Torreforta i Sant Pere i Sant Pau
Pau Ricomà és el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Tarragona demanarà la creació de comissaries de policia als barris de Llevant, a Torreforta i a Sant Pere i Sant Pau. Els republicans ho proposaran aquest divendres, 15 de febrer, al consell plenari.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Els dèficits de seguretat s’han fet notar molt en els darrers mesos», ha lamentat el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, en referència als robatoris en habitatges o vehicles a diversos punts de la ciutat. «Les comissaries de districte implicarien més presència policial en zones on cal reforçar la vigilància», ha justificat.

Esquerra vol combatre l’allau de robatoris i incidents a diverses zones de Tarragona

Ricomà ha afegit que «no pot ser que els veïns hagin de suplir les obligacions de l’Ajuntament», i ha demanat la instal·lació de càmeres de videovigilància en punts com les entrades i sortides de La Móra, Boscos i Cala Romana. També ha proposat incrementar el nombre d’agents de la guàrdia urbana i de policia de proximitat en cotxe o moto.

 

«La presència de policia de proximitat augmenta la percepció de seguretat dels veïns i pot dissuadir d’algunes conductes delictives», ha raonat el portaveu republicà a l’Ajuntament de Tarragona. El fet que alguns veïns s'hagin començat a auto organitzar a zones com el districte de Llevant per fer-se càrrec, de manera directa, de la vigilància per torns dels carrers degut a la inseguretat que pateixen ha alertat el grup municipal d'Esquerra per tal d'exigir aquestes millores.

 

El grup republicà ha instat el consistori a accelerar els processos per incorporar nous agents al cos de la Guàrdia Urbana, i ha valorat que «calen noves promocions per revertir l'envelliment del cos policial i augmentar el nombre d'efectius», fets que, consideren, se solucionarien amb una nova convocatòria oficial de les bases per a contractar nous efectius.

També et pot interessar