Esquerra s'oposa a la nova estació d'autobusos al centre de Tarragona

El portaveu del grup municipal republicà, Pau Ricomà, ha lamentat que «la nova estació suposaria més emissions de CO2 al punt de la ciutat més contaminat»
El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Tarragona, davant la futura estació d'autobusos | TarragonaDigital.com

 

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Tarragona, amb el seu portaveu al capdavant, Pau Ricomà, ha fet públic aquest matí de dijous, set de febrer la seva total «oposició» al gran projecte estrella de l'Alcalde Ballesteros de cara a les eleccions del pròxim mes de maig, la gratuïtat dels bitllets d'autobusos pels empadronats a la ciutat de Tarragona, i la nova estació per aquests vehicles a l'aparcament del carrer Battestini.

Ricomà ha explicat que aquest anunci, anunci que s'ha fet parcialment realitat, ja que la gratuïtat ha començat pel 25% respon al fet que «les enquestes els hi pronostiquen una important patacada electoral». En clau més de gestió, el líder tarragoní dels republicans ha lamentat «que els cinc milions d'euros als quals renunciem i que s'ingressaven en concepte de venda de bitllets d'autobús podrien haver suposat un munt d'oportunitats per la ciutat».

«No a l'activitat poligonal al centre de la ciutat»

Pau Ricomà ha explicat que «un equipament com aquest, la nova estació d'autobusos, a tot arreu es troba fora de la ciutat, ja que té una activitat poligonal o indusdtrial que causa enormes molèsties als seus veïns». Sobre aquest punt, el dels veïns, el republicà ha afirmat que «els hi estan dibuixant un futur gris, absolutament avorrit, que s'afegeix a la decadència que està vivint el centre de la ciutat».

Ricomà també ha posat sobre la taula el factor medi ambiental i ha assegurat que «amb aquesta estació es traslladarien a la zona amb més contaminacio per CO2 de tota la ciutat, més emissions de CO2».

Per últim, els republicans han remarcat que «ens oposem de manera radical a què això sigui una estació d’autobusos; un aparcament d’autobusos; que al centre de la ciutat hi hagi activitat poligonal i que a més a més aquesta nova estació es transformi en una barrera, nova, cap al parc de la ciutat». També han deixat clar, des d'ERC, que consideren que «Tarragona no necessita una estació central d'autobusos, sinó millorar la freqüència dels busos i augmentar les línies». 

 

També et pot interessar...

Contenció del dèficit i reconfiguració de línies: els efectes del bus gratis a Tarragona

El pàrquing en superfície a Battestini s'obre al trànsit i el carrer es converteix en zona blava

"Ballesteros reivindica «l'Europa de les ciutats i les regions» per potenciar Tarragona" "IMATGES: Pintades a la seu de l'Arquebisbat de TGN pels casos d'abusos a menors"