Esquerra ha presentat els seus cinc punts bàsics per Tarragona de cara a les eleccions generals

Els republicans han posat l'accent en les xarxes tancades i el pas de les mercaderies per l'interior
A la dreta de la imatge, i amb samarreta negra, el número u d'Esquerra per Tarragona, Jordi Salvador, juntament amb els seus companys de llista. | TarragonaRàdio

 

Esquerra ha presentat, el matí d'aquest dimarts, 2 d'abril, els cinc punts bàsics del seu programa electoral de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Es tracta d'un conjunt de propostes on sobresurten les xarxes tancades; el pas ferroviari de les mercaderies per l'interior i altres de caràcter social, com «el copagament de la Llei de la Dependència». 

 

 

Sobre les xarxes tancades, mesura impulsada arran d'una moció d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona i defensada al Senat per qui serà números dos dels republicans a les eleccions municipals, Laura Castel, els independentistes han assegurat que «l’objectiu és reduir el sobrecost de l’energia que paguen les indústries, en alguns casos fins a un 30% més car que en altres països europeus».

 

«Això limita greument la competitivitat de les empreses del sector químic a Tarragona que generen 11.000 ocupacions entre directes i indirectes; i un total de 35.000 llocs de treball induïts» han afegit des de la formació republicana. I encara en l'àmbit econòmic, però en aquest cas fent referència a les infraestructures ferroviàries, ERC ha manifestat un clar posicionament sobre el tercer fil.

 

«Seguirem instant al Ministeri de Foment perquè aposti per fer passar les mercaderies per l’interior, amb la creació d’una plataforma viària, possiblement paral·lela a l’actual via de l’AVE entre Vila-Seca i Castellbisbal, que elimini l’impacte sobre la costa i les diverses poblacions», han declarat.

 

«No tenim cap garantia que la solució actual del tercer fil sigui provisional i diverses dades alerten de la saturació de la via de la costa al voltant del 2025 amb una previsió de circulació de més de 200 combois diaris», han afegit.

 

«2.165 persones mortes a Tarragona sense rebre els ajuts de la Dependència»

En l'àmbit social, la llista liderada per Jordi Salvador ha assegurat que «exigirem al govern espanyol el copagament del 50% dels ajuts en matèria de Dependència, tal com fixa la Llei de 2007. En el període 2011-2015, 2.165 persones van morir a la demarcació de Tarragona mentre esperaven rebre aquests ajuts». 

 

Esquerra ha posat l'exemple de la plataforma de gas Castor com «una estafa que ​​​​​ha tingut un cost de més de mil milions d’euros, 3 mil milions si comptem interessos, que la ciutadania haurem de pagar de les nostres butxaques». 

 

«El Castor és un dels múltiples casos de corrupció que s’han donat a l’Estat espanyol en els darrers anys. Seguirem lluitant per evitar que amb els diners de tots uns pocs segueixin omplint-se les butxaques» han reblat els independentistes. També han assegurat que «lluitarem perquè hi hagi llocs de treballs dignes i pensions igualment dignes».

 

També et pot interessar: