GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Estrena dels nous capítols de la sèrie «Enginyeria Romana» amb Tarragona com a protagonista

Després de l'ajornament del mes passat, finalment aquest dijous, 14 de febrer, a les deu del vespre, La 2 estrenarà dos nous capítols
Estrena dels nous capítols de la sèrie «Enginyeria Romana» amb el Pont del Diable com a protagonista | delCamp.cat

 

 

Després de l'ajornament del mes passat, finalment aquest dijous, 14 de febrer, a les deu del vespre, La 2 estrenarà dos nous capítols de la reconeguda sèrie documental 'Ingeniería Romana'.

 

Més de tres anys després de l'èxit dels dos primers episodis, en què la Tarraco romana va ser protagonista absoluta de 'Ciudades I', TVE i Digivision tornen a posar el focus a Tarragona, aquest cop amb el Pont del Diable que apareixerà al capítol 'Acueductos II'.

 

Dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE, 'Ingeniería Romana' utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions de l’època romana, permeten a l'espectador visualitzar-les tal i com havien estat.

 

Els nous episodis de 'Ingeniería Romana'

En el nou episodi 'Ciudades II', s'explica com Roma va ser utilitzada com a model urbanístic per a la fundació de la resta de ciutats de l'Imperi, a través de la decisió de la ubicació, el marcatge del perímetre, la parcel·lació o el repartiment dels colons. Una reconstrucció històrica on apareixeran els jaciments d'Empúries, Saragossa, Lisboa, Coïmbra, Itàlica o Bañales.

 

Per la seva banda, a 'Acueductos II', es descobreix el gran repte de dotar les grans ciutats romanes d'un proveïment d'aigua que satisfés totes les seves necessitats; repassant i reconstruïnt digitalment les tècniques arquitectòniques que els romans van haver d'emprar i visitant el Pont del Diable de Tarragona, així com els jaciments de Bíbilis, Pèrgam, Lió, Arles, Uxama i Segòvia.

 

 

 

 

Audiència rècord i Tarragona al món

L'emissió dels dos primers capítols de la sèrie 'Ingeniería Romana', on Tarragona tenia un protagonisme més que rellevant, va aconseguir audiències rècord arreu de l'Estat espanyol, amb unes xifres d'audiència de 537.000 i 729.000 espectadors, respectivament. A més a més, durant la primera setmana, més de 183.000 persones van veure el documental a través d'internet.

 

Unes xifres que es preveu quedaran molt petites amb l'emissió dels dos nous episodis i la distribució internacional de la sèrie. I és que després d'haver rebut diversos premis, entre els quals el del festival de TV i Cinema de Nova York, s'espera vendre la sèrie a un centenar de televisions de tot el món, i arribar amb els anys, als 200 milions d'espectadors.

 

Tot plegat una projecció internacional del patrimoni històric i arqueològic de la ciutat de Tarragona, que de ben segur tindrà un ampli ressò en els àmbits culturals, d'investigació i del mateix turisme a l'antiga capital de la Hispània romana.

 

Estrena dels nous capítols de la sèrie «Enginyeria Romana» amb Tarragona com a protagonista | digivision

 

Et pot interessar: