Clam acadèmic «per a la implicació dels homes en la cura de les persones dependents»

El congrés internacional «La cura de les persones grans: avançant cap a la igualtat de gènere i la justícia social» reuneix dijous i divendres experts de tot el món al campus Catalunya
La trobada s'està duent a terme al campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. | URV

 

Experts d'arreu del món s'han reunit aquest dijous i divendres, 12 i 13 de setembre, al campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili per tractar sobre «la cura de les persones grans: avançant cap a la igualtat de gènere i la justícia social». La conclusió: reivindiquen «la implicació dels homes».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La voluntat de la trobada, que ha reunit a una setantena d'investigadors i investigadores d'arreu del món, és «posar al centre del debat les carències i dificultats que envolten l'atenció a les persones en situació de dependència i a majors fràgils, una atenció que actualment recau majoritàriament sobre les dones». 

Una de les primeers ponents en aquesta jornada, la investigadora austríaca Elli Scambor, ha recordat que «les polítiques d'igualtat han estat tradicionalment dirigides a les dones. Cal que els homes s'impliquin en el disseny i aplicació d'aquestes polítiques, esdevenint agents actius per poder-se'n, també, beneficiar».

El projecte Gendercare i el grup de recerca DAFITS de la URV

El centre tarragoní, a través de la tasca que realitza el grup de recerca DAFITS en el marc del projecte Gendercare, ha jugat un paper destacat en aquesta trobada acadèmica. A través de l'esmentat Gendercar han impulsat «analitzar el compromís dels homes en la cura de les persones adultes en situació de dependència». Gendercare vol «identificar els elements que puguin donar lloc a un nou compromís social dels homes amb la cura, un aspecte clau per promoure la seva democratització». 

«El congrés té, com a punt de partida, la democratització d'aquesta cura», han apuntat els organitzadors, «implica repartir-la entre homes i dones, enfortir i dignificar la seva professionalització i considerar els drets i demandes de les persones que cuiden i són cuidades».

Al congrés s'han presentat més de 40 comunicacions i s’han convidat a tres referents en la recerca d’aquesta temàtica per a les sessions plenàries. L’organització va a càrrec d’investigadores i investigadors de la URV i de la UB amb un comitè científic format per expertes d’arreu d’Europa i de Xile.

"La Crida, el concert de Mago de Oz i els castells marquen l'inici de Santa Tecla 2019" "📱TECNOLOGIA: La nova política d'una escola de TGN sobre l'ús dels mòbils"