GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’, la memòria gràfica del confinament

Onze fotògrafs de casa nostra exposaran, al Port de Tarragona, la seva personal mirada sobre la crisi | La mostra, programada per al mes de setembre
La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona | Laia Solanellas

 

 

‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’ és l'exposició que el Port de Tarragona organitzarà a partir del 13 de setembre per tal de recollir i crear una memòria gràfica del confinament viscut per milers de tarragonins i tarragonines. Precisament, s'ha programat a mig any vista de l'inici del decret de l’estat d’alarma i es podrà visitar fins al 8 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

 

L’exposició comptarà amb la col·laboració del reconegut fotògraf serrallenc Pep Escoda, en l’assessorament conceptual i artístic, a més d'aportar-hi imatges, i d’una desena de professionals de la fotografia de casa nostra, com Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, Laia Solanellas, David Oliete, Fabián Acidres, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer.

 

Un total de 110 fotografies, deu per participant, conformaran un recull precís i personal, una mirada panoràmica dels efectes del confinament en les persones, famílies, professionals i empreses i, evidentment, d’aquells col·lectius que han prestat en primera línia serveis essencials. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, explicava que «un fenomen com aquest, compartit per tanta gent, de dimensions inesperades i amb efectes molt amplis en tots els aspectes de la vida, del treball i del lleure, és un moment històric que ha de quedar registrat per a la posteritat».

 

Una mirada del present, pensant en el futur

L’objectiu últim de la mostra és que una part de l’obra exposada quedi dipositada al Fons d’Art del Port i a l’Arxiu del Port de Tarragona per tal que les generacions futures tinguin una visió general i, alhora, personal i única, a través de cada fotògraf, d’allò que va suposar l’impacte de la Covid-19 en el teixit social, emocional i productiu de la ciutat i el territori.

 

Cruset destacava també que ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’ «vol mostrar moltes coses que han quedat amagades durant el confinament, entre elles, la feina de moltes persones prestant serveis essencials, i ser un homenatge a tots aquests ciutadans que han hagut de fer front a la pandèmia en primera línia». La intenció, apunten els organitzadors, és que sanitaris, voluntaris i cossos de seguretat tinguin un protagonisme especial en aquesta exposició.

 

Vocació solidària

Al setembre, un cop arribi la mostra, el públic assistent també podrà encarregar als autors còpies de les imatges exposades i els fotògrafs destinaran el 50% d’allò que recaptin a diverses entitats i accions socials que facin front als efectes de la pandèmia del coronavirus.