S'inaugura a Tarragona la mostra fotogràfica que denuncia la situació dels joves africans als Alps

Creada per quatre periodistes tarragonins, exposa la travessa que realitzen els migrants pels Alps francoitalians en cerca d'una vida millor
«Alpes: última salida» denuncia la situació dels joves africans que creuen els Alps en busca d'una vida millor. | Alpes: última salida

 

L'exposició fotogràfica que denuncia la situació dels joves africans als Alps francoitalians s'inaugura aquest divendres a Tarragona. S'anomena «Alpes: última salida» i, a través de 19 fotografies i tres històries de vida, els periodistes Sandra Pascual, Àlex Folguera, Robert Gassó i Carlos Domènech mostren les dificultats dels migrants per creuar les muntanyes en cerca d'un futur millor. L'estrena serà demà al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona i comptarà amb la presència dels autors, que explicaran la seva experiència. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Una exposició que denuncia la situació dels joves africans a la frontera francoitaliana

«Alpes: última salida» és un projecte documental fotogràfic i audiovisual que va néixer l'any 2018 a Tarragona. Té l'objectiu de donar a conèixer la situació que viuen els migrants africans a la frontera entre França i Itàlia a la serralada dels Alps. Joves d'entre 16 i 30 anys s'endinsen en les muntanyes després d'haver creuat el desert del Sàhara i haver arribat a Europa en pastera. La seva meta, cercar un futur millor en altres països de la Unió.

 

La mostra està formada per 19 fotografies i tres històries de vida. Gràcies a les imatges, els espectadors es podran fer una idea de la situació que es viu en aquest punt dels Alps, que ja s'ha cobrat diverses víctimes des de l'any 2016. Desesperació, desorientació, esperança i valentia són alguns dels trets característics de l'exposició, que es podrà veure fins al 31 de juliol al pati Jaume I de l'Ajuntament.

 

La inauguració comptarà amb la presència de la regidora de Cooperació en funcions, Ivana Martínez, i també amb els quatre autors, que relataran la seva experiència a les muntanyes. «Alpes: última salida» ha comptat amb el finançament de la regidoria de Cooperació del consistori. A la tardor, les imatges es podran veure en altres espais de la ciutat. 

 

D'esquerra a dreta, Robert Gassó, Carlos Domènech, Sandra Pascual i Àlex Folguera, autors del projecte. | Alpes: última salida

 

Un projecte que es completarà amb l'estrena del documental

Les imatges de la mostra fotogràfica van ser captades el mes d'agost de 2018. Durant trenta-un dies, els quatre periodistes tarragonins van conviure amb aquest escenari, després d'haver aconseguit finançar el rodatge amb una campanya de micromecenatge. Armats amb tres càmeres, una furgoneta i la passió per explicar allò que ningú veu, Sandra Pascual, Robert Gassó, Carlos Domènech i Àlex Folguera van documentar una altra de les conseqüències de la crisi migratòria que viu Europa des de fa anys.  

 

El pròxim pas, que completarà el projecte, serà l'estrena del documental audiovisual, que tindrà lloc en els pròxims mesos. 

 

L'exposició s'inaugurarà aquest divendres al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. | Alpes: última salida