Les 17 famílies de Campclar seran reallotjades en un càmping de Tarragona

La primera opció era que anessin a viure provisionalment a Salou, però l'alcalde del municipi va posar com a condició que passessin el test del coronavirus

Les disset famílies d'un bloc del barri tarragoní de Campclar que des del 2 d'abril no tenen subministrament d'electricitat arran d'un incendi a la sala de comptadors s'allotjaran provisionalment en un càmping de la ciutat. Segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona, aquesta és la solució que el consistori ha ofert als afectats i a l'Agència Catalana de l'Habitatge, com a titular dels pisos, mentre durin les obres d'arranjament, que segons el consistori tarragoní començaran aquest dimarts.

 

 

Inicialment, Habitatge preveia reubicar les famílies en un immoble de Salou, però l'alcalde del municipi, Pere Granados, va manifestar públicament el seu rebuig a l'arribada d'aquestes persones a la ciutat. L'alcalde va exigir que els fessin el test de la Covid-19 «per evitar un focus de contaminació vírica importada per residents d'un altre municipi».

 

«Viure el confinament en unes condicions dignes»

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat que l'Ajuntament feia seguiment del cas «des del primer dia» i que van buscar una alternativa «en veure que no prosperava la solució que va trobar l'Agència Catalana de l'Habitatge de reubicar-les temporalment a Salou».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

«Era necessari trobar un espai que permetés a les famílies viure el confinament en unes condicions dignes i les instal·lacions del càmping ho permetran. No podem deixar disset famílies sense subministraments i desemparades en ple estat d'alarma com el que vivim», ha assegurat l'alcalde de Tarragona.

 

Pere Granados celebra la decisió

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que «hauria estat una gran irresponsabilitat traslladar persones d’un municipi a un altre amb el risc que això comporta». En aquest sentit, el batlle ha assegurat que «era per responsabilitat que ens oposéssim a la decisió d’Habitatge, perquè no tenia cap coherència amb les mesures dictades».

 

Granados ha afegit que «creiem que vam actuar correctament manifestant la nostra oposició frontal, en un moment de gravetat com el que estem vivint, en què és obligat el confinament». L'alcalde de Salou ha indicat que «nosaltres hem de vetllar per la salut dels nostres veïns i veïnes, i hem de complir i ser disciplinats amb les recomanacions i les mesures de les restriccions en mobilitat».