Les famílies de Lestonnac podran accedir amb cotxe a la Part Alta

Malgrat això, l'Ajuntament de Tarragona no contempla retirar les pilones situades a davant del rectorat de la URV
Les noves pilones impedien als pares aparcar uns minuts per acompanyar o recollir els nens. | @gloriapino

 

El final de curs va ser d'allò més abrupte per als pares del col·legi Lestonnac de Tarragona. El 19 de juny, a escassos dies que finalitzés la temporada lectiva, els pares es van trobar amb la instal·lació de diverses pilones just a davant de l'edifici del rectorat de la URV, just on abans estacionaven durant uns minuts el cotxe per anar a portar la canalla al col·legi. La mesura va aixecar una forta polèmica entre els pares d'alumnes del col·legi Lestonnac, que temien que es tractés d'un primer pas per a la conversió en zona de vianants de la Part Alta, un extrem que des de bon començament va negar el conseller de Mobilitat, el popular Josep Acero.

Els pares de Lestonnac podran accedir a la Part Alta amb cotxe

Després d'una reunió que es va mantenir aquest dilluns, 27 d'agost, entre el consistori i la direcció del centre escolar, les dues parts van acordar que els pares dels alumnes poguessin seguir accedint a la Part Alta amb els seus vehicles «amb tota normalitat». En la missiva, feta arribar a les famílies i a la qual ha tingut accés TarragonaDigital, també es demana «reduir en la mesura del possible el temps d'estacionament» i, alhora, «que s'eviti accedir al Portal del Carro amb vehicle».

A més, l'Ajuntament de Tarragona, que segons la missiva farà un seguiment de la situació a les hores d'entrada i de sortida de la canalla, usarà la «tolerància prudencial»  amb els estacionaments a la plaça de la Pagesia i al carrer de les Coques, «especialment per a les famílies amb infants més petits». El consistori situarà dos agents reguladors de trànsit en punts clau de la zona per evitar caos circulatoris i «sense ànim sancionador».

Fonts de la conselleria de Mobilitat han explicat a aquest mitjà que estan fent un «seguiment sobre aquesta qüestió» i valoren la reunió mantinguda el passat dilluns com a «positiva». D'aquesta forma, s'arriba a un acord per aconseguir regular el trànsit a la Part Alta a les entrades i sortides del col·legi Lestonnac i també els aparcaments no permesos a diversos punts del nucli històric de la ciutat de Tarragona.

"ATENCIÓ: Manifestacions a la Part Baixa de Tarragona «per un barri digne»" "ATENCIÓ: El barri que es planteja independitzar-se de Tarragona"