La FAVT s'ofereix a l'Ajuntament per col·laborar en la millora de la neteja i en l'erradicació de l'incivisme

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, va iniciar aquest dijous les reunions amb les entitats veïnals per tal d'exposar les mesures que es prendran per acabar amb la problemàtica de la neteja
Imatge de la reunió entre el govern municipal i representants de la FAVT, aquest dijous a la tarda a l'Ajuntament. | Facebook FAVT

 

 La conselleria de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona vol posar fil a l’agulla per millorar la neteja dels carrers de la ciutat i acabar amb l'incivisme d'aquells que llencen la brossa fora dels contenidors o que abandonen residus voluminosos al carrer. I això ho vol fer de bracet amb les entitats veïnals Tarragona, tal com va anunciar fa unes setmanes el segon tinent d’alcalde, Jordi Fortuny.

 

Aquest dijous, Jordi Fortuny, responsable de l’àrea de neteja, ha iniciat les reunions amb les diferents federacions d’associacions de veïns de Tarragona, amb una trobada amb la FAVT, que ha estat representada pel seu president, Alfonso López, el vicepresident, Miguel Cruz, i el vocal, José Carrasco.

 

Per part municipal hi han assistit, a banda de Fortuny, la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar, el tinent d’alcalde de Seguretat, Manel Castaño, i el portaveu del govern, Xavi Puig. També han format part de la trobada una tècnica municipal i un representant de Foment, empresa concessionària de la neteja.

 

Imatge dels contenidors del carrer 26 del barri de Bonavista, el passat mes d'agost. | Cedida

 

Els representants veïnals, satisfets

El vicepresident de la FAVT i responsable de la taula de neteja de l’entitat, Miguel Cruz, ha explicat a TarragonaDigital que «la reunió ha anat molt bé i ha estat molt constructiva». Cruz, que també és president de l’AVV La Floresta, ha assenyalat que «hem trobat predisposició per part del govern i des de la FAVT, que agrupa 19 associacions de veïns, hem ofert tota la nostra col·laboració, ja que tenim més o menys localitzades les zones més problemàtiques».

 

El dirigent veïnal ha comentat que els representants de l’Ajuntament els han exposat les actuacions posades en marxa per tal d’acabar amb l’incivisme que embruta molts dels carrers de la ciutat, que inclouen un reforç en la recollida de voluminosos, un major control amb campanyes informatives i sancionadores, aquestes per part de la Guàrdia Urbana, així com un increment de personal en l’equip d’inspecció i control de la neteja. Cruz ha lamentat que «els incívics només responguin quan els toquen la butxaca i hi ha multes al seu comportament».

 

Imatge d'una illa de contenidors del barri de Sant Pere i Sant Pau, el passat mes de juliol. | Cedida

 

A proposta dels representants municipals, s’ha fixat que les reunions entre Ajuntament de Tarragona i la FAVT per fer balanç del tema de la neteja es faran trimestralment.

 

En els pròxims dies, el conseller de Neteja, Jordi Fortuny, es reunirà amb la Federació d’Associacions de Veïns de Llevant, amb la Federació d’Associacions de Veïns Federades Segle 21 i amb la Coordinadora d’Entitats de Tarragona.

 

Una problemàtica estesa a tota la ciutat

La neteja va ser una de les principals queixes que va rebre Josep Fèlix Ballesteros durant el tram final del seu darrer mandat, sent un dels principals temes de debat durant la campanya electoral de les passades eleccions municipals.

 

Amb l’arribada del nou govern municipal fa tres mesos, la percepció de la neteja de la ciutat continua sent negativa. Les queixes continuen i, durant aquest estiu, s'ha multiplicat la problemàtica dels voluminosos abandonats en diverses zones de la ciutat. Tot i això, també hi ha una percepció que les coses estan canviant, ja que als carrers es veuen més màquines d'aigua netejant voreres, durant més dies de la setmana.

 

 

Una d’aquestes zones on hi ha hagut problemes durant l'estiu ha estat el barri de Bonavista, on els contenidors del carrer 26 es van convertir en un abocador. Els veïns van denunciar-ho, l'AVV Bonavista va posar-se el tema, de la mà amb l'Ajuntament, i la problemàtica s'ha frenat. Però en altres carrers del barri es continuen produint episodis d'aquest tipus, amb residus voluminosos abandonats davant les illes de contenidors, provocant problemes diversos.

 

Bonavista, però, no és l'única zona de Tarragona que ha patit la problemàtica. La Floresta, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau i el centre de la ciutat s'han vist afectats en major o menor mesura per l'incivisme que, ara, el govern Ricomà vol erradicar.