Felip VI perd protagonisme al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona

La decisió s'ha conegut minuts abans de la sessió plenària en la qual s'ha aprovat la composició de les empreses municipals i organismes amb representació municipal
El saló de plens ara el presideix l'escut de la ciutat i el retrat de Felip VI ha quedat reduït a una fotografia. | TarragonaDigital

 

Primera mesura simbòlica del nou govern municipal de la ciutat de Tarragona. El retrat de més de dos metres de Felip VI ja no presideix el saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest dimarts, un equip d’operaris del Museu d’Història de Tarragona el van retirar i el van traslladar al magatzem del museu, on quedarà a partir d’ara.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L’equip de govern, encapçalat per Pau Ricomà (ERC), va prendre la decisió fa uns dies i l’ha substituït per l’escut de la ciutat, d’unes dimensions similars. Per tal de complir la llei s’ha col·locat una fotografia del monarca d’una mida molt més petita i quasi equivalent a la del president de la Generalitat, Quim Torra. La iniciativa s'ha conegut durant el consell plenari municipal d'aquest dimecres, tres de juliol, al matí.

 

PSC, PP i Ciutadans s'abstenen

S'havia de votar la proposta de composició de les empreses municipals i organismes amb representació municipal. Era l'hora de retratar-se i tocava que ho fessin grups municipals que s'han mostrat clarament en contra del repartiment proposat per l'alcalde Pau Ricomà: PSC, PP i Ciutadans. A l'hora de la veritat, s'han abstingut, excepte els populars que han votat en contra de la presidència d'ESPIMSA, l'empresa pública que gestiona els mercats de la ciutat, pel portaveu de Junts per Tarragona, Didac Nadal.

 

El repartiment de càrrecs ha quedat de la següent manera: ERC comptarà amb vuit presidències; En Comú Podem, socis de govern, amb una i, tot i estar fora del cartipàs municipal, el lideratge d'Espimsa, que queda en mans de Nadal. Desgranat el repartiment queda així: Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE), presidenta María José López (ERC); Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals (ESPIMSA), Didac Nadal (Junts per Tarragona); Servei Municipal de l'Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA), president Hermán Pinedo (En Comú Podem).

 

Jordi Fortuny, d'ERC, presidirà l'Empresa Municipal de Transports (EMT); Patricia Botez (ERC), Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT); i la consellera republicana Paula Varas liderarà l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació. Pel que fa als organismes autònoms, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar (En Comú Podem) estarà al capdavant de l'Institut Municipal de Serveis Socials. La resta d'organismes, el Patronat d'Esports, el de Turisme i l'Institut Municipal d'Educació, estaran liderats per María José López, Laura Castel i Manuel Castaño, d'ERC, respectivament.

 

Jordi Fortuny (ERC) s'ha compromès a informar de les decisions que es prenguin en les empreses mixtes, EMATSA i SERFUMT, l'aigua i el tanatori, fet que ha rebut la resposta irònica del portaveu del grup municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales. Els taronges van ser els primers a denunciar que no estaven representats en aquests dos organismes.