ÚLTIMA HORA

Espanya supera els 100.000 contagis per coronavirus

INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Arriba la vuitena edició de la Festa Gitana de Tarragona

L'esdeveniment, que tindrà lloc aquest dissabte 25 d'agost, compta amb un programa ple de música, àpats de germanor i mostres de cultura popular
La festa gitana ja es deixa veure al carrer del Cós del Bou. | Josep M. Llauradó

 

El carrer del Cós del Bou ja llueix les banderes de la comunitat gitana, a l'espera de la seva festa, que tindrà lloc aquest dissabte, 25 d'agost. L'Associació Gitana de Tarragona, organitzadora dels actes, ha anunciat que la vuitena edició comptarà amb un programa ple de música, àpats de germanor i diverses mostres de cultura popular.

 

L'esdeveniment començarà a les nou del matí amb un esmorzar de germanor i acabarà a la nit amb una festa de rumba catalana a càrrec del grup Arrels de Gràcia. Al llarg de tot el dia, es duran a terme una sèrie d'activitats culturals i lúdiques a l’aire lliure, obertes a tots els públics i de manera gratuïta. El president de l'Associació Gitana de Tarragona, Paquito Ferreres, ha explicat que «la festa gitana, al bell mig de l’estiu, ens ajudarà a aturar-nos, a sentir, a estimar i estimar-nos encara més». 

 

Tanmateix, l'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut mostrar el suport davant d'aquesta festa i ha destacat que «el dissabte, 25 d'agost, durant tot el dia, el carrer Cós del Bou, s'engalanarà i rebrà els veïns —del mateix barri i d'altres, petits i adults— amb els millors desitjos i esperit per compartir. Són espais i sentiments comuns». 

 

Programa d'actes i activitats de la VIII Festa Gitana de Tarragona: 

A les 9.00 h Esmorzar de germanor

A les 10.30 h Campionat de botifarra

Les inscripcions es duran a terme al local social de l'Associació Cultural Gitana de Tarragona

A les 13.30 h Vermut rumbero, amb el grup Alma Barbera

A les 17.30 h Festa infantil, amb el pintacares i personatges animats

A les 18.30 h Festa de l'escuma

A les 19.30 h Actuació amb el grup cubà Yawar

A les 22.00 h Fideuà feta pel Pitu Mosquits

A les 23.30 h Festa de rumba catalana, a càrrec del grup Arrels de Gràcia i els seus amics

 

L'Associació Gitana de Tarragona vol una delegació de la FAGIC

D'altra banda, Paquito Ferreres ha informat que, aquest any, l'Associació Gitana de Tarragona està preparant un projecte perquè el municipi tingui una delegació de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC). Aquesta iniciativa suposarà un punt referent de trobada entre els membres de la comunitat i una ajuda més a l'hora d'organitzar activitats de formació i difusió pel territori tarragoní. 

Més notícies de la categoria Tarragona