Tarragona ho té tot a punt per celebrar la Festa de la Recollida Selectiva

La cita serà aquest divendres, 22 de novembre, a partir de les 17.00 hores a la plaça Corsini de Tarragona
Bosses que es repartiran durant la campanya 'El que circula,torna'  | Carlos Domènech
 

La Festa de la Recollida Selectiva, prevista per aquest divendres 22 de novembre a Tarragona, queda ajornada per la previsió de pluges que hi ha. Segons l'Ajuntament, la festa s'ajornaria fins al març. 

En el marc de la campanya 'El que circula, torna', engegada per l'Ajuntament de Tarragona, s'ha organitzat una jornada familiar anomenada 'la Festa de la Recollida Selectiva'. L'objectiu de la festa és que el ciutadà aprengui més sobre la separació de residus i sobre com aquests residus es poden transformar en una peça útil i amb valor en comptes d'una cosa de la qual ens hàgim de desfer.  

La Festa de la Recollida Selectiva se celebrarà aquest divendres, 22 de novembre, a la plaça Corsini de Tarragona, que començarà a partir de les 17.00 hores i s'allargarà fins a les 20.00 hores. Amb aquesta jornada, l'Ajuntament de Tarragona se suma a la Setmana Europea de prevenció de Residus que se celebra del 16 al 24 de novembre a més de 43 regions d'Europa.

Activitats musicals i artístiques

Durant la tarda de divendres, les famílies que s'acostin fins a la plaça Corsini podran gaudir de diverses activitats didàctiques amb l'objectiu de conscienciar als ciutadans sobre la importància del reciclatge. Una de les activitats més destacades serà la representació de l'espectacle d'humor 'PROPERS', del grup Fadunito, que aborda aspectes importants en la recollida selectiva. Aquest espectacle també es podrà veure durant la setmana següent als Centres Cívics de Torreforta (25 de novembre), Sant Salvador (26 de novembre) i Sant Pere i Sant Pau (29 de novembre). L'entrada és lliure i gratuïta.

Cartell promocional de la campanyade  recollida selectiva de l'ajuntament de Tarragona | Carlos Domènech

D'altra banda, gràcies a la col·laboració amb l'Escola de Música, es muntarà un taller de creació d'instruments musicals amb residus i es col·locaran les estacions Musicals, quatre estacions fetes amb palets per experimentar amb la música. En cada estació es podrà generar música amb diferents residus. A l'estació verda amb ampolles i pots de conserva; a l'estació blava amb paper i cartó; a l'estació groga amb tapes d'ampolles, ampolles de plàstic, etc.; i a l'estació marró amb instruments reciclats fets amb closques, petxines, elements de poda, etc. 

També es durà a terme el Cercle de Percussió, una experiència musical oberta a tot el públic que vulgui participar-hi. Dues persones s'encarregaran de guiar els participants per crear música en directe amb instruments de percussió fets amb materials reciclats. Al cercle es treballaran amb la veu i la percussió missatge clau de la campanya. 

Altres activitats per prendre sobre el reciclatge

Destacar també la participació del Club dels Tarraconins, que muntarà un taller amb robots que ens ensenyaran, de manera pràctica, com és el procés de separació dels residus. En aquest context, el Parc de Nadal d'aquest any, organitzat pel Club dels Tarraconins, abordarà la problemàtica del canvi climàtic i de la gran quantitat de plàstics que acaben al mar. 

Paral·lelament, també s'instal·larà una carpa informativa on es podrà consultar el procés de transformació dels residus i jugar a jocs educatius i interactius. Finalment, l'Associació d'Il·lustradors de Tarragona també participa en el projecte i posarà a disposició de la festa cinc il·lustradors i il·lustradores locals que convertiran cinc contenidors en obres d'art, per tal de valorar el residu i no entendre'l com una deixalla. 

"🚌 POLÈMICA: Un conductor de bus a TGN deixa a terra a un menor de 12 anys" "👴 👵 El projecte que ha engegat TGN per lluitar contra la soledat de la gent gran"