GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El festival REC arriba a la XV edició amb sis estrenes absolutes a l'Estat

El festival serà de l'1 al 9 de desembre | Enguany recuperen el 'MiniREC', amb programació per a tota la familia
D'esquerra a dreta,Maria Glòria Olivè, directora de CaixaForum Tarragona; Begoña Floria, consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona i Xavier García Puerto, director del REC | TarragonaDigital.com

 

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria; acompanyada per la directora de CaixaForum Tarragona, Maria Glòria Olivé, i el director del certamen, el programador de Torredembarra  Xavier Garcia Puerto han avançat, als mitjans presents, les línies de la XV edició del Festival de cinema REC de Tarragona, que compta amb 60.000 euros de pressupost,i que s'inaugurarà el pròxim 1 de desembre i clourà el 9 del mateix mes. 

 

Olivé ha recordat que CaixaForum és un dels escenaris del festival i a més a més, com a prèvia al REC, està fent un cicle de quatre pel·lícules que acabarà el pròxim 29 de novembre. També «col·laborem, més en àmbit educatiu, amb el programa 'Mira'm'»

 

Pel que fa a Floria, la consellera tarragonina ha recordat «l'esforç que fa la conselleria de Cultura, la de Cooperació i també la fundació Smart per contribuir al fet que el REC sigui un referent al nostre país i al sud d'Europa». 

 

Juanma Bajo Ulloa a Tarragona

Enguany el REC torna «més combatiu que mai» i porta «un programa ple de novetats i de llargmetratges incisius que tracten el món en el qual viuen els seus creadors amb creativitat, cruesa, curiositat i molta força visual». «Comptarem amb pel·lícules amb un fort contingut social», ha explicat Garcia Puerto, «que parlen sobre el futur que ens han robat però també tindrem cinema d'animació i fins i tot una comèdia d'on menys t'ho esperes, com ara Àustria».

 

De moment, com un dels noms més destacats, més coneguts, el festival portarà a Tarragona al director de cinema espanyol Juanma Bajo Ulloa, autor, entre altres, d'«Airbag», la pel·lícula amb més recaptació de la història del cinema arreu de l'Estat fins a l'arribada de directors tan populars com Alejandro Amenábar, Santiago Segura o Juan Antonio Bayona.

 

El MiniRec al teatret del Serrallo

A banda de les habituals seccions com 'Opera prima a concurs', la llavor fundacional del Rec i que projectarà cinc pel·lícules que són estrena absoluta a l'Estat espanyol; 'My first time' la qual servirà enguany com a excusa per portar a Tarragona a Bajo Ulloa; o 'Primer test', destinada a donar impuls a aquells projectes que es troben en fase de postproducció, el Rec aposta per recuperar, i «amb força», el 'MiniRec', el cicle que neix d'una col·laboració entre el festival i Minipop.

 

El 'MiniRec' ocuparà tot el primer cap de setmana del festival  i es durà a terme al teatret del Serrallo on es podran veure, entre altres, la pel·lícula 'Breadwinner', amb la conegudíssima Angelina Jolie com a productora executiva i que va rebre una nominació als Oscar enguany; 'Santa Claus&Cia', una comèdia nadalenca francesa de gran èxit a França i 'Mirai', una nova mostra de l'anime japonès.