El FITT 2020 s'adapta a les mesures de prevenció amb «més noves dramatúrgies que mai»

Els artistes Rodrigo Cuevas i Sol Picó inauguraran i acomiadaran l'edició d'enguany
El FITT 2020 s'adapta a les mesures de prevenció. | FITT

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) Noves Dramatúrgies presenta l'edició del 2020 adaptat a les mesures de prevenció amb aforaments reduïts, propostes des de casa i espectacles individualitzats, els quals són elements clau per poder-ho celebrar enguany.


Com ja es va avançar, Rodrigo Cuevas i Sol Picó, dos dels artistes més inclassificables del moment, seran els encarregats d'inaugurar i acomiadar l'edició més excepcional del FITT amb els seus nous espectacles 'Trópico de Covadonga', el dimecres 2 de setembre a les 21.30 hores i 'Malditas Plumas', el dissabte 5 a les 21.30 hores. 

El FITT 2002 presenta tres novetats

La primera de les novetats és l'estrena en streaming de l'espectacle 'La teoría de la pelvis', del guanyador del FITT 2019, Alberto Cortés i Rosa Romero. Aquesta peça ha estat gestada durant el confinament i planteja una teoria que reflexiona sobre la necessitat d'activar el motor, els cossos i les pelvis en un moviment col·lectiu com a únic canvi possible. La proposta prèvia al festival és exclusiva per les persones amb l'abonament PREFITT i s'oferirà per la plataforma Zoom.

La següent novetat és el format 'Story Walker'. 'Que se la mengin els coloms (i la portin a casa)' de l'autora tarragonina Glòria Granell Barberà és la nova i primera producció internacional del FITT Noves Dramatúrgies. Es tracta d'una experiència cultural innovadora en format d'àudio que té com a escenari un recorregut establert pels carrers de Tarragona. El públic podrà escoltar la peça teatral des del seu dispositiu mòbil i iniciarà l’experiència de forma individual a l’hora que vulgui dins el marc del festival. La proposta compta amb les veus dels intèrprets Jordi Banacolocha, Victòria Pagès i Joan Negrié per la versió en català i castellà; i les veus de Nigel Planer, Ivana Miño i Pep Planas, per la versió en anglès.

La tercera de les novetats del festival és la instal·lació 'The Dreamers', un conjunt de cases ideades per joves que han arribat com a menors i sols a Catalunya des de l'altra banda del Mediterrani. Aquesta proposta, limitada a un aforament reduït de 12 persones per funció, convida a viure en primera persona i convertir-se en còmplice de les seves històries d'una forma poètica i sensorial que pretén donar visibilitat a la seva situació.

'The Dreamers' és un dels set espectacles que competirà en la quarta edició del concrus del FITT. Entre les propostes que podrà votar el públic, també destaquen 'We’re Not Penelope. Sobre la fidelidad', la coproducció internacional de Vucciria Teatro, Teatro Bellini i Estigma; i l’aposta per creadores escèniques emergents com Glòria Ribera i Joana Brabo.

A més de gaudir del teatre més contemporani, el festival manté els workshops, els sopars d'en Pitu, les jornades per professionals, els vermuts teatrals i totes les activitats ja consolidades en edicions anteriors. L’última novetat d’aquesta edició són les fases dels abonaments per al desconfittament , que ofereixen l’experiència de tot el festival a preus reduïts. Els abonaments del festival ja es poden adquirir a la web www.fitt.cat.

"Mala notícia: Ana Polo no actuarà al Festival Sota La Palmera" "Obre a TGN un centre pioner al sud d'Europa per a menors víctimes d'abusos"