El REC ja es comença a respirar per la ciutat de Tarragona

El REC Tarragona i el Málaga Film Festival signen un acord de col·laboració

El compromís té com a objectiu potenciar la promoció i el finançament de projectes cinematogràfics que participen en les seccions Primer Test i Málaga Work in Progress d'ambdós festivals
Presentació REC 2019
L'alcalde Ricomà amb el director del Festival REC, Xavier García Puerto. | ACN

 

El Málaga Festival Industry Zone (MAFIZ), l'apartat d'indústria del Festival de Cinema de Màlaga, ha signat aquesta setmana un acord de col·laboració per les dues pròximes edicions amb el RECLab, l'apartat d'indústria del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona, certamen organitzat per l'associació Play Acció Cultural. L'objectiu d'aquest acord serà potenciar la promoció i el finançament de projectes participants en la secció Primer Test de RECLab, així com al Màlaga Work in Progress, l'espai destinat en MAFIZ a impulsar la finalització de pel·lícules en fase de post producció, han precisat a través d'un comunicat.

 

 

Dins del marc de col·laboració, totes dues entitats es comprometen a seleccionar un dels projectes que concorrin a tots dos certàmens i que podran optar als premis que s'atorguin durant la seva celebració. A més, ambdós esdeveniments es promocionaran mútuament en les seves pàgines webs, xarxes socials i catàlegs. Així mateix, en les dues pròximes edicions estarà present i acreditat un representant de MAFIZ i de RECLab, respectivament.

 

El Festival de Màlaga, cada vegada més present i valorat en l'escena cinematogràfica internacional, va posar en marxa MAFIZ en la seva 21a edició, amb l'objectiu principal d'afavorir la difusió i promoció de la cinematografia Iberoamericana. Per fer-ho possible, va crear sis esdeveniments dissenyats perquè professionals de la indústria cinematogràfica d'Iberoamèrica i Europa desenvolupin noves xarxes de negocis: MAFF – Màlaga Festival Fund & Coproduction Event; Spanish Cribratges; Latin American Focus; Màlaga Docs, Màlaga Work in Progress i Màlaga Talent.

 

'Cuerdas', de José Luis Montesinos
José Luis Montesinos, al centre de la imatge, amb els protagonistes de 'Cordes', Miguel Ángel Jenner (esquerra) i Paula del Río (dreta) | Cedida

 

Per la seva part el REC Festival presentarà en la seva 19a edició, que se celebrarà del 3 al 8 de desembre, deu òperes primes internacionals inèdites. La programació reflexionarà sobre les emergències globals i presentarà diverses cintes que parlen de tota mena d'alarmes socials, polítiques i ecològiques. En aquesta edició el director de cinema tarragoní José Luis Montesinos tornarà al REC Festival amb la projecció de 'Cordes', la seva òpera prima.

 

Laboratoris de recerca de noves pel·lícules

La secció Primer Test del Festival REC ofereix un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l'assessorament d'agents audiovisuals internacionals. En aquest, distribuïdors, programadors i agents de vendes donen consell als directors i productors per afavorir l'èxit i l'entrada al mercat internacional.

 

Alguna de les pel·lícules que han passat aquest Primer Test són 'Game Over' d'Alba Sotorra; 'Júlia Ist' d'Elena Martín; 'Con el viento' de Meritxell Colell; i 'Trinta Lumes' de Diana Toucedo.

Set projectes en el Primer Test del RECLab

Diversos experts internacionals estaran presents en l'edició d'enguany per aconsellar i guiar als impulsors de les set propostes presentades en el Primer Test del RECLab. A més, s'atorgaran tres premis en aquesta primera edició.

El Premi Eclair, que consisteix en la producció del màster en DCP de la versió original de la pel·lícula i una primera versió subtitulada; el Premi Málaga Work in Progress, on el comitè de selecció del Málaga Work in progress atorga el Premi, que consisteix en la directa selecció i participació automàtica del projecte premiat en aquest certamen; i el Premi Cinemart, que s'atorga el premi consistent en què el productor del projecte escollit podrà viatjar al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i participar en les activitats d'indústria.

Els projectes que s'han presentat són 'Pedra Pàtria' de Macià Florit Campins; 'La Muga' d'Alba Bresolí i Antía Alzarez; 'El Riu', de Tuixén Benet; '¿Qué hicimos mal?', Liliana Torres; 'A Stormy night' de David Moragas; 'El Rastro firme' de Fernando Gómez-Luna; i 'Cartas transoceánicas' de Meritxell Colell i Lucía Vassallo.


Comentaris