La fiscalia encarrega la investigació de l'estat de l'Amfiteatre a la Guàrdia Civil

El grup municipal de Ciutadans ha ratificat la seva denúncia i l'equip de govern assegura que està «tranquil» i que «col·laborarem amb Fiscalia»
Imatge d'arxiu d'una visita de tècnics de l'Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat a l'Amfiteatre després de l'anunci del tancament. | Antonio Ramos

Ciutadans ha ratificat aquesta setmana davant la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona la denúncia sobre la gestió de l’amfiteatre romà que va presentar a principis d’octubre. El ministeri públic ha obert diligències i ha encarregat la investigació a la Guàrdia Civil.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Ara, la fiscalia ha demanat diversos informes per determinar si es poden exigir responsabilitats penals per danys en el patrimoni històric i mal manteniment. El 27 de setembre el govern va tancar l’amfiteatre per seguretat, arran d’un informe que alertava que la degradació podia posar en perill les persones i la conservació del monument. A mitjan octubre es va reobrir l’esplanada superior, però l’accés a l’arena i a les grades segueix tancat.

La posició de Ciutadans

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona defensa que cal investigar si hi ha hagut responsabilitats penals en els danys que té el monument, declarat Patrimoni de la Humanitat. Per aquest motiu, la formació taronja va sol·licitar que declarin l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo; i l’anterior consellera del ram, Begoña Floria.

També va incloure a la llista els arquitectes que van redactar l’informe sobre l’estat de l’amfiteatre. El portaveu municipal del partit, Rubén Viñuales, va ratificar la denúncia dilluns passat amb la intenció que el cas tiri endavant.

L'Ajuntament assegura que «col·laborarem amb Fiscalia»

El regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha comparegut aquest matí per assegurar que «encara no hem rebut cap notificació de Fiscalia». Tot i això, ja ha avançat que «col·laborarem amb ells en tot el que calgui». Sobre l'acusació de Cs, Pinedo ha reiterat que l'equip de govern està «tranquil» i que l'actuació en l'Amfiteatre va ser «correcte». 

Mentrestant, el govern porta a terme tasques de consolidació i millora de l’amfiteatre amb la intenció de reobrir l’accés a l’arena abans de final d’any. La graderia romandrà tancada més temps pels problemes estructurals que presenta, però en tot cas la voluntat del govern és que pugui estar plenament operativa al maig, coincidint amb el Festival de Tàrraco Viva.

"🏃‍♂️ Les NOVETATS en la Mitja Marató Ciutat de Tarragona d'aquest any" "🚅 Ni horaris ni trens: la situació actual del Corredor Mediterrani"