La Floresta vol recuperar l'antiga pista esportiva per a 煤s dels nens i joves del barri

L'espai forma part del recinte de l'escola i fins fa pocs dies estava ocupat per un m貌dul prefabricat | L'associaci贸 de ve茂ns ja ho ha demanat formalment a l'Ajuntament de Tarragona
Els ve茂ns de La Floresta volen que la pista torni a tenir 煤s esportiu per als nens i joves del barri. | Cedida

 

Els ve茂ns de La Floresta volen recuperar l'antiga pista esportiva, on fins fa pocs dies s'ubicava una aula prefabricada de l'escola, per a 煤s del barri despr茅s de gaireb茅 una d猫cada. El Departament d鈥橢nsenyament de la Generalitat de Catalunya va retirar la setmana passada el barrac贸 de l鈥檈spai i, ara, la voluntat dels ve茂ns 茅s que torni a donar servei per a la pr脿ctica esportiva dels nens i joves d'aquesta zona de Ponent.

Fa gaireb茅 una d猫cada, la pista esportiva de La Floresta va passar a formar part de l鈥檈quipament educatiu per ubicar-hi un m貌dul prefabricat, davant la falta d鈥檈spai per l鈥檃ugment d鈥檃lumnes al centre. Ara, Ensenyament ha decidit que el m貌dul prefabricat instal路lat ja no 茅s necessari pel descens d鈥檃lumnes. Per tal que la pista pugui tornar a tenir 煤s esportiu, s'ha d'acabar de retirar la cimentaci贸 del barrc贸 i pavimentar.

El president de l鈥AVV La Floresta, Miguel Cruz, ha explicat a 鈥楾arragona Digital鈥 que 芦tenir una pista esportiva 茅s una llarga reivindicaci贸 del barri des que es va perdre aquesta i treballarem per recuperar-la per a 煤s p煤blic, perqu猫 茅s un equipament que ens manca禄. Cruz ha assenyalat que 芦s鈥檋a fet arribar la petici贸 a l鈥橝juntament de Tarragona formalment i tamb茅 vam tractar el tema fa uns dies amb el portaveu de l鈥檈quip de govern en una conversa informal禄.  

El dirigent ve茂nal ha confirmat que 芦hem mantingut converses tamb茅 amb la direcci贸 de l鈥檈scola, que 茅s qui ha parlat amb Ensenyament禄. La falta d鈥檜n espai per jugar a pilota al barri ha estat una reivindicaci贸 recurrent en els darrers temps des de l鈥橝VV La Floresta. Sembla que hi ha bona predisposici贸 tant per part de l鈥橝juntament com per part del Departament d鈥橢nsenyament, per貌 tot i aix貌, Miguel Cruz ha assegurat que 芦茅s un tema que no volem deixar passar i del que farem un seguiment exhaustiu禄.

L鈥橢scola La Floresta necessita un nou edifici

Si la planificaci贸 pol铆tica s鈥檋agu茅s complert, l鈥橢scola La Floresta estaria ubicada, des de fa alguns anys, en un nou edifici. El 2011, l鈥Ajuntament de Tarragona va cedir a la Generalitat de Catalunya uns terrenys de vuit mil metres quadrats, a tocar del camp de futbol del barri, per tal de construir la nova escola. Per貌 l鈥檃ny 2014, la Generalitat va renunciar a la cessi贸 dels terrenys, quedant el projecte en un calaix.

Edifici de l'Escola La Floresta. | Cedida

 

Des de llavors, algun peda莽 i poca cosa m茅s. L鈥檈quipament educatiu comen莽a a sofrir el pas dels anys i durant el curs passat, a finals del mes de setembre, va patir el despreniment d鈥檜na part de la fa莽ana, que va obligar a suspendre les classes.

"馃敶ATENCI脫: L'Hospital Joan XXIII estudiar脿 un tractament per a l'obesitat" "馃幍 Els nous horaris dels concerts de Marea i Manuel Carrasco a la TAP"