La Floresta vol recuperar l'antiga pista esportiva per a ús dels nens i joves del barri

L'espai forma part del recinte de l'escola i fins fa pocs dies estava ocupat per un mòdul prefabricat | L'associació de veïns ja ho ha demanat formalment a l'Ajuntament de Tarragona
Els veïns de La Floresta volen que la pista torni a tenir ús esportiu per als nens i joves del barri. | Cedida

 

Els veïns de La Floresta volen recuperar l'antiga pista esportiva, on fins fa pocs dies s'ubicava una aula prefabricada de l'escola, per a ús del barri després de gairebé una dècada. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va retirar la setmana passada el barracó de l’espai i, ara, la voluntat dels veïns és que torni a donar servei per a la pràctica esportiva dels nens i joves d'aquesta zona de Ponent.

 

Fa gairebé una dècada, la pista esportiva de La Floresta va passar a formar part de l’equipament educatiu per ubicar-hi un mòdul prefabricat, davant la falta d’espai per l’augment d’alumnes al centre. Ara, Ensenyament ha decidit que el mòdul prefabricat instal·lat ja no és necessari pel descens d’alumnes. Per tal que la pista pugui tornar a tenir ús esportiu, s'ha d'acabar de retirar la cimentació del barrcó i pavimentar.

 

El president de l’AVV La Floresta, Miguel Cruz, ha explicat a ‘Tarragona Digital’ que «tenir una pista esportiva és una llarga reivindicació del barri des que es va perdre aquesta i treballarem per recuperar-la per a ús públic, perquè és un equipament que ens manca». Cruz ha assenyalat que «s’ha fet arribar la petició a l’Ajuntament de Tarragona formalment i també vam tractar el tema fa uns dies amb el portaveu de l’equip de govern en una conversa informal».  

 

El dirigent veïnal ha confirmat que «hem mantingut converses també amb la direcció de l’escola, que és qui ha parlat amb Ensenyament». La falta d’un espai per jugar a pilota al barri ha estat una reivindicació recurrent en els darrers temps des de l’AVV La Floresta. Sembla que hi ha bona predisposició tant per part de l’Ajuntament com per part del Departament d’Ensenyament, però tot i això, Miguel Cruz ha assegurat que «és un tema que no volem deixar passar i del que farem un seguiment exhaustiu».

 

L’Escola La Floresta necessita un nou edifici

Si la planificació política s’hagués complert, l’Escola La Floresta estaria ubicada, des de fa alguns anys, en un nou edifici. El 2011, l’Ajuntament de Tarragona va cedir a la Generalitat de Catalunya uns terrenys de vuit mil metres quadrats, a tocar del camp de futbol del barri, per tal de construir la nova escola. Però l’any 2014, la Generalitat va renunciar a la cessió dels terrenys, quedant el projecte en un calaix.

 

Edifici de l'Escola La Floresta. | Cedida

 

Des de llavors, algun pedaç i poca cosa més. L’equipament educatiu comença a sofrir el pas dels anys i durant el curs passat, a finals del mes de setembre, va patir el despreniment d’una part de la façana, que va obligar a suspendre les classes.