La Font del Centenari recupera la seva imatge original

Uns vàndals van trencar-ne alguns fragments al mes de setembre
 
Les escultures de la Font del Centenari ja estan restaurades | Angel Ullate

 

La cèlebre Font del Centenari de Tarragona torna a lluir la imatge que mereix. Aquest divendres, 15 de febrer, han finalitzat els treballs de restauració de l'escultura, que ha dut a terme la Diputació de Tarragona durant la darrera setmana. S'han hagut de restituir la mà d'una escultura i el cap d'una altra, que van ser objecte d'un acte vandàlic el passat mes de setembre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Va ser la nit del 16 de setembre quan un grup de joves van col·local petards a la font, fruit del qual es van produir les destrosses a l'element patrimonial. La Unitat de Restauració i Conservació de Béns Culturals de la Diputació ha estat l'encarregada de restituir aquests fragments trencats. L'Ajuntament, que és el titular de la Font, ha col·laborat amb la instal·lació dels aspectes tècnics necessaris per a poder efectuar la restauració d'un dels punts més coneguts de la Rambla Nova de Tarragona.

La Font del Centenari es va crear el 1954 per celebrar els cent anys de la Rambla

La Font del Centenari és un dels elements més reconeixibles de Tarragona, pel seu valor estètic i històric. És una obra de l'escultor Josep Viladomat i Massanas, i data del 1954. El motiu del seu encàrrec va ser la commemoració dels cent anys de la Rambla Nova de la ciutat, i representa quatre figures masculines de diverses parts del món. Les destrosses corresponien al cap de la figura americana i a una mà de l'escultura africana.

 

Cinc mesos després, la Font del Centenari torna a ser la Font del Centenari. Ha calgut buidar la font per efectuar els treballs, i els fragments restaurats s'han adherit amb materials sintètics per tal d'evitar malmetre les escultures. També s'ha fixat amb varetes d'acer inoxidable, i s'han segellat les fissures amb morter del mateix color blanc que caracteritza la Font.

També et pot interessar