Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

ATENCIÓ

Tres detinguts i un ferit greu en una brutal baralla en una zona de discoteques a Salou

El projecte fallit d'Ikea deixa en suspens «el barri smart a Campclar»

La no arribada d'Ikea genera dubtes sobre el projecte «Mediterranean Smart District» | FIATC podria estar interessada en els terrenys on anava Ikea
Recreació del que havia de ser el Mediterranean Smart District | Ajuntament de Tarragona

 

L'any 2013, durant la conferència anual de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros organitzada pel Col·legi de Periodistes, el batlle tarragoní va anunciar que «Ponent es convertirà en un barri modern, sostenible, amb visió de futur i amb equipaments, un Mediterranean Smart District». Aquest projecte prenia com a base l'arribada d'Ikea al pla parcial 10 i la celebració dels Jocs Mediterranis. Es pretenia, amb el 'Mediterranean Smart District',  transformar el barri de Campclar de Tarragona en un «barri intel·ligent per una ciutat intel·ligent». 

 

Prop de quatre mesos després de la cerimònia de clausura dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, i cinc anys després de l'anunci del 'Mediterranean Smart District', el consistori de Tarragona guarda silenci sobre el «barri smart» i comença a distribuir entre els mitjans de comunicació possibles empreses interessades a ubicar-se a la zona que estava prevista per Ikea. De fet, fa tot just 12 dies que Ballesteros assegurava tenir «alternatives» per si no arribava Ikea i manifestava «no reconèixer cap error de l'Ajuntament sobre aquest tema»

 

La primera empresa que ha  aparegut als mitjans com a candidata a substituir a Ikea, aquest dilluns 29 d'octubre, ha sigut la companyia asseguradora FIATC qui, en declaracions a TarragonaDigital, encara no confirma que hagin realitzat una opció de compra sobre els terrenys que havien de ser destinats a la multinacional sueca del moble.

 

«Mediterranean Smart District»

A la pàgina web oficial de l'Ajuntament de Tarragona encara es pot consultar la fitxa del «Mediterranean Smart District». El nom d'aquesta, segons indiquen fonts del consistori consultades per aquest mitjà, és prou significatiu: «Ikea+Proposta Barri Smart i Sostenibile Smart Housing District». «Aquest seria el problema de què finalment no arribi Ikea, no tant que no es puguin trobar alternatives, sinó que s'ha dissenyat tot un pla parcial per ells i al final no vindran» apunten les fonts consultades.

 

El «Mediterranean Smart District» hauria suposat per Tarragona més d'un miler nou d'habitatges dels quals 300 haurien sigut de protecció oficial. Ara per ara, el consistori guarda silenci sobre el projecte del «barri smart» i Ballesteros explica que «potser els recursos presentats per alguns propietaris dels terrenys del pla parcial 10 han comportat un retard que ha perjudicat l'arribada d'Ikea» 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris